2020. szeptember 23., szerda

SIMONKA HELYÉRE MÁR EGÉSZEN BIZTOSAN VAN TÖBB JELENTKEZŐ IS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.09.23.


A Simonka-nyomozást végigverő három ügyész közül ketten „önként távoztak”, egy vezető beosztású ügyésznőnek pedig Polt egy másik „fontos” beosztást ajánlott, amit ő nem volt hajlandó elfogadni. Információim szerint az addigi rangjához képest jóval alacsonyabb szintre tették volna, ezért lépett ki – bár Polt cinikusan megjegyzi, hogy olyan, hogy „lefokozás”, nem létezik náluk. Inkább megszünteti a státuszt… Simonka egy önkormányzati ülésen azzal dicsekedett, hogy kirúgtak minden ügyészt, akinek köze volt az ellene folyó nyomozáshoz. Polt persze először cáfolta ezt, de úgy tűnik, ha másképp tesszük fel a kérdést, már Simonka hencegésének nagyon is van alapja.


Ezek Hadházy Ákos egyik Facebook-bejegyzésének sorai, amelyek tökéletesen megmutatják, hogy Polt Péter továbbra is intézi, amit kell. Lehet, hogy törvényileg minden megfelelő, csak hát a törvényeket a Fidesz írja, ezért ez annyira nem is meglepő. A Simonka-ügy jelen állás szerint még akár súlyos is lehet, noha ez is csak attól függ, hogy melyek a Fidesz érdekei. Ha az az érdekük, hogy valóban megbüntessék Simonkát, akkor egészen biztosan börtönévekre számíthat, ha viszont csak a megleckéztetése a cél, úgy akár felfüggesztettel is megúszhatja. Ez tényleg csak attól függ, hogy mit terveztek el a felsőbb szinteken, nem pedig attól, hogy mi számít ma bűncselekménynek Magyarországon, és mi nem.

Az elég egyértelműnek tűnik, hogy legyen is bármi Simonka sorsa, azt nem nézik tétlenül, ha valaki vélhetően Polt engedélye nélkül hoz meg döntéseket. Minden olyan nyomozó, ügyész, vagy rendőr, aki úgy gondolja, megkerülheti a legfőbb ügyészt, téved. Ő persze csak egy eszköz, de ez a lényegen nem változtat, hiszen az „igazságszolgáltatásban” ő képviseli a hatalmat. Ő az, aki végrehajtja a parancsokat és ő az is, aki ha kell, félrenéz, nehogy bajba kerüljön valamelyik oligarcha. Még csak azt sem mondom, hogy törvényes eszközökkel komoly problémát lehetne okozni számára, hiszen szinte biztos vagyok abban, hogy a jelenlegi rendszerben Polt Péter egyszerűen érinthetetlen. Köré alakították a főügyészséget és pontosan tisztában lehet azzal Polt, hogy merre vannak azok a kiskapuk, amelyekkel megoldhat egy-két kérdéses helyzetet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.