2020. október 6., kedd

A CEU ESETE A MAGYAR VALÓSÁGGAL (CSAKÚGYMAGAMNAKPOSZT)

ÖRÜLÜNK, VINCENT?
Szerző: jotunder
2020.10.06.


Tudomásom szerint a European Research Council pályázatain összesen 38-szor nyertek magyar egyetemek. Ebből 17-szer nyert a CEU, kétszer a csúcskategóriás Synergy Grantben voltak nyertes pályázók (egyszer a St.Andrews egyetemmel, egyszer a Károly Egyetemmel és az MTA-tól elrabolt Rényi Intézettel közösen).

Valamilyen oknál fogva perverz örömet okoz a FIDESZ támogatóinak, hogy ezt az egyetemet elüldözték Magyarországról. A Miskolci Egyetem (0 darab ERC grant) főkurátora, Varga Judit igazságügyminiszter őrjöng a dühtől, hogy az Európai Bíróság egyáltalán szóvá merte tenni, hogy kissé problematikus ez az egész.

Amiről eszembe jut, hogy éppen száz éve hozták meg a numerus clausust, ami az akkori fideszeseknek okozott perverz örömet. Nagypapám mérnök akart lenni, de végül a vargajuditok és a djjeszyk miatt "csak" könyvelő lett (de baromi jó könyvelő ám). Ez nekem a mai napig fáj. Neumann János ekkor hagyta el az országot, és később Teller Ede is a numerus claususra hivatkozva távozott, helyettük kapta meg az ország a vargajuditokat és a djjeszyket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.