2020. október 1., csütörtök

A KISGÖMBÖC MÁR RÉG LESZAKADT A PADLÁSRÓL, ÉS GURUL MEGÁLLÍTHATATLANUL KÖRBE-KÖRBE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: VOGRONICS ANDRÁS
2020.09.30.



Annyira szép. Mint a Magyar népmesék sorozat. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény ember és annak három fia. Nagytotál a felcsúti szegény bányász középső fiára, aki annak idején egy tarisznyával vágott neki a nagyvilágnak, és a végén király, bocs, miniszterelnök lett belőle. Nem vetkőzte le az allűrjeit, az maradt aki mindig is volt: egy parasztlegény.

Az a lezser elegancia, ahogy az udvari szabó által készített kurva drága nadrágja zsebébe lazán bedugja kezét, ki sem mászik belőle, talán a férfiasságát masszírozza folyamatosan, és közben befordul a pálinkafőzők szentélyébe, komótosan, lazán, otthonosan, az egyszerűen utánozhatatlan. Ez az ő igazi énje, otthon van vidéken, otthonosan mozog szájmaszk nélkül is. Falun a vírus úgysem terjed, oda minek felvenni, pláne ha cefre is van, az közömbösíti a kórságot. Ő földet evett, meg nyakig sáros volt egész gyerekkorában, ő immunis már minden nyavalyára, nem úgy, mint a tápos budapestiek.

Annyi propagandaepizód készül róla nap mint nap, hogy nagyon remélem, lassan lesz egy best of is. Annyira konzekvens ez az ember, hogy az egyik filmecskében álarcban van, meg váll- és ökölpacsizik mindenkivel, de amikor kiszabadul a mókuskerékből, akkor elengedi magát. Szarik a vírusra, szarik mindenkire, szarik a protokollra. Mondjuk ez utóbbira folyamatosan: a kigombolt ing, a maszk hiánya, a mindenkivel kéfogás, ölelkezés, pacsizás mind ennek a bizonyítéka. Sofőrje van, úgyhogy iszik is, jó magyar szokás szerint. Mert az igazi magyar pálinkát iszik, ha kell, ha nem. Meg is főzheti magának, sőt kötelessége megfőzni, és jól bebaszni. Ha nem is minden áldott nap, de hetente egyszer minimum. Meg aztán egy jó magyarnál mindig van pálinka, mert azzal mindent meg lehet gyógyítani. A fogfájástól a székrekedésig. Mert ugye kis mennyiségben gyógyszer, nagyban meg egy kis Xanaxra búfelejtő. Angyal Banditól tudjuk, a magyar sírva vigad, és szárazon nem mulat. Putyinék a vodkát vedelik, mi magyarok meg a pálinkát. 10 éve adta ki a parancsot, hogy igyon mindenki sajátot. 10 éves háború ez, ki mással, mint az Unióval, akik itt is csak gáncsoskodni tudtak. Igaz, hogy a legális pálinkafőzdéket ellehetetlenítette, a gógyis magyar meg egyből elkezdett seftelni a szesszel meg a zárjeggyel, követhetetlenül, átláthatatlanul, természetesen a büdzsét megkárosítva, de kit érdekel? Sokaknak ez a zsinormérték. Ez a zéró pont, innen kell elindulni, ehhez kell igazodni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.