2020. október 11., vasárnap

A KOCKAFEJ HADMŰVELET

HÍRKLIKK
Szerző: LENDVAI ILDIKÓ
2020.10.11.


A Kockafej Hadművelet nem most kezdődött. De ami korábban magányos akciózásnak tűnhetett, mára központi stratégiává állt össze. A hadművelet célja a fejünk, amennyiben még nem elég kocka. Főleg a gyerekeink fejének kell kockulnia. Nem könnyű feladat: aki gyereket nevel, tudja, hogy még a testvérek sem egyformák. Ahány gyerek, annyiféle vágy, elképzelés, karakter. Világuk sokszínű, és ők maguk is sokszínűek. Szürke, unalmas gyerek nincs. Ráadásul nyitottak és érdeklődők, minden újat szívesen befogadnak, és elég nehéz őket bezárkózóvá, gyanakodóvá és ellenségessé tenni.


Nehéz, de nem lehetetlen. Erre való a Kockafej Hadművelet. A hatalomnak sokkal egyszerűbb, ha alattvalói egyformák, és egymástól is idegenkednek, csak fölülről várnak eligazítást és védelmet. Legyenek csak kockafejek, ne lógjon ki senki a sorból. Aki mégis valamiért kilóg, arra tekintsenek szent borzalommal.

Dúró Dóra darálója (így hívják már a Mosó Masa mosodája mintájára) lehetne gőzös partizánakció is, hiszen nyilván maga és köre találta ki. Csakhogy túl jól illeszkedik a hadműveletbe. Így aztán érthető, hogy a miniszterelnök hanyag eleganciával átsiklik rajta, nem vele, hanem a ledarált, széttépett könyvekkel van baja. Mert az azokban szereplő mesehősöket nem lehet kockásítani. Ezért vagy azért mások, kilógnak az egyetlen üdvözítő világképből. Hát hogy képzelik?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.