2020. október 10., szombat

KÖNYVKIADÓK EGYESÜLETE: DÚRÓ DÓRA MINTHA NEM IS TUDNÁ, MI VAN A KÖNYVEKBEN, CSAK DARÁL ÉS VÁG

TELEX
Szerző: NYILAS GERGELY
2020.10.09.Dúró Dóra második könyvmegsemmisítő akcióján van túl és újabbakat tervez. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szerint amit a parlamenti képviselő művel, az nevetséges, de egyben veszélyes is.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) két tiltakozó nyilatkozatot adott ki az elmúlt napokban. Miután Dúró Dóra a Meseország Mindenkié után újabb mesekönyvet tépett szét, Gál Kati, az egyesület elnöke nyilatkozott a Telexnek:

“Lesz egy Dúró Dóra könyvespolca, ahol össze fogja gyűjteni a világirodalomból mindazt, amiről azt hallotta, hogy baj van vele? Mintha nem is nagyon tudná, hogy mi van benne, csak darál és vág. Nem vagyok benne biztos, hogy ismeri a súlyát a cselekedeteinek, inkább egy bábunak tűnik, akit mozgatnak.

Úgy látom, ez már kezd átfordulni nevetségesbe. Közben azonban a verbális agresszión túl, már garázdaságot követnek el könyvesboltok ellen, munkatársakat piszkálnak, hogy mit miért árusítanak, a felhergelt olvasók emailfolyammal zaklatják a kiadókat.

A másság kipécézései elterelő hadműveletek szoktak lenni. Ezekhez mindenki a vérmérséklete szerint viszonyul, kivéve a könyveseket. Itt van egy szakma, ami meg tudta őrizni a sokszínűségét, versenyképes, az egész világon ismert szépirodalmunk van. Nekem művészeti profilú könyvkiadóm van,szerencsére még nem szóltak, hogy Michelangelo alkotásait ragasszam le“ - mondta Gál Kati.

Megkerestük a könyvet forgalmazó Pagony Könyvesboltot is, amely közölte fenntartja a szeptember végén kiadott közleményét, amely szerint “Mi, a Pagony, úgy hisszük, hogy minden ember egyenlő, és mindenki egyenlő elbánást érdemel. Ezen elv mellett mindenkor kiállunk, és elutasítunk minden uszító, gyűlöletkeltő tartalmat és megnyilvánulást.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.