2020. november 26., csütörtök

A FELE SEM IGAZ ANNAK, AMIT A GAZDASÁG VÉDELMÉRŐL ÍGÉRT A KORMÁNY - HVG LAPAJÁNLÓ

HVG
Szerző: hvg.hu
2020.11.25.


Szép ígéreteket tett a kormány arról, miként lehet megvédeni a gazdaságot, de a részletszabályok elolvasása után nagyon sokan csalódtak.


Csúsztatásokkal teli ígéreteket tesznek a kormány tagjai, amikor arról van szó, miként mentenék meg a gazdaságot, ennek a legfontosabb példáit mutatja be az e heti HVG.

Az egyik leglátványosabb részlet az, hogy a szálláshely-szolgáltatók kártérítéséről ezrek csúsznak le a részletszabályok miatt, de az is később derült csak ki, hogy az idegenvezetőknek megígért támogatási pályázat a budapestiekre nem vonatkozik. A kulturális szolgáltatók, a vendéglátósok és a kereskedők is segítségre szorulnának – Ausztriában már a nyáron meghosszabbították jövő márciusig a bértámogatási programot, a magyar kormány tervei között nincs nyoma ennek.

A tavaszi karantén idején beharangozott informatikai képzésről mostanra kiderült, hogy nem sokat ér, az pedig már-már közhely, hogy a digitális oktatást sem készítették elő megfelelően. A kormány áttolta a telekommunikációs cégekre a középiskolásoknak ígért ingyenes internet költségeit, de a legnagyobb baj nem is ez, hanem az, hogy a kedvezmény csak a vezetékes netre vonatkozik, pedig épp a szegényebbek inkább mobilnetet használnak.

És az is csak szép ígéret maradt, hogy mindenkinek adnak munkahelyet, aki elveszti az állását: még októberben is közel 70 ezerrel több álláskereső volt, mint egy évvel korábban.

Részletek az e heti HVG-ben és a hvg360-on...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.