2020. november 26., csütörtök

KORONAVÍRUS: KEVÉS TESZTTEL NAGYON SOK ÚJ FERTŐZÖTTET TALÁLTAK

444.HU
Szerző: haszanz
2020.11.26.


Soha nem volt még akkor különbség egy napon belül a regisztrált új fertőzöttek száma között, mint ma. Szerdán még csak 3806 új fertőzöttet jelentettek a koronavirus.gov.hu-n, ma viszont 6360-at. Ez utóbbi a második legmagasabb szám a járvány itthoni történetében.

Mindezt úgy, hogy hivatalosan kevesebb tesztet végeztek, mint egy nappal korábban (szerdán 20 016 vizsgálatról számoltak be, csütörtökön csak 18 301-ről). A nagyon különös ugrás magyarázata az lehet, hogy a pedagógusok megkezdett szűrésben használt gyorsteszteket nem számolják a vizsgálatok közé, de a megtalált pozitítv eseteket igen. Nem tudjuk, tegnap már megpróbáltuk megkérdezni, hogy a gyorstesztek hogyan jelennek meg a statisztikában, de nem kaptunk rá választ.

A koronavirus.gov.hun ezt írták: „az igazolt fertőzöttek számában összesítve megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.