2020. november 15., vasárnap

A KÖZTÉVÉBEN VEHETI A KALAPJÁT, AKI NEM A KORMÁNYT AKARJA SZOLGÁLNI

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.11.14.


„Ebben az intézményben nem az ellenzéki összefogást támogatják” – figyelmeztette az M1 munkatársait a külpolitikai főszerkesztő. Bende Balázs az uniós választás előtti eligazításon azt is közölte a munkatársakkal, hogy akinek mindez nem tetszik, annak „be kell menni a főnökhöz, le kell adni a felmondását és el kell menni.” A törvénysértőnek is nevezhető esetet a szabadeuropa.hu hozta nyilvánosságra, s egész Magyarország újból megdöbbenve figyelheti, hogy mit történik a közszolgálatinak nevezett televíziós csatornán. A botrány után, az intézmény ellenőrzését végző Közszolgálati Kuratórium tagja, Debreczeni József azt javasolta, hogy a soron következő ülésen tárgyaljanak a szégyenteljes műsorkészítői gyakorlatról. Az előterjesztést minden ellenzéki jelölt aláírta. A Magyar Újságíró Szövetség szerint, az eset felveti a törvénysértés gyanúját is. A Hírklikk Debreczeni Józsefet kérdezte.


Kezdeményezte, hogy a közszolgálati kuratórium vegye naprendjére a megjelent felvétel megvitatását. A hanganyag ugyanis azt bizonyítja, hogy a közszolgálat elsősorban a kormány szolgálatában áll. Kapott már választ a javaslatra?

– Még nem, de várom. Az előterjesztést az elképesztő botrány kirobbanása után elküldtem a kuratórium elnökének és minden tagjának. Azért is tartom fontosnak, hogy napirendre vegyük a témát, mert ez újabb bizonyíték a közszolgálati médiaszolgáltató függetlenségének megszűnésére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.