2020. november 25., szerda

KÉNYES EGYENSÚLY, TÖRÉKENY IS, VIGYÁZNOM KELL RÁ - KOVÁTS ADÉL: ÚJRATERVEZÉSBEN VAGYUNK

JELEN
Szerző: LÁNG ZSUZSA
2020.11.23.


„SZENVEDÉLYES, ZSIGERI, IMPULZÍV, AZ ÖSSZMŰVÉSZETISÉGET KÖLTŐIEN HASZNÁLÓ, SZÍNÉSZKÖZPONTÚ, KÖZÖNSÉGÉBEN ÉS TÁRSULATÁBAN EGYARÁNT ERŐS, NYITOTT SZEMÉLYISÉGEKRE ÉPÍTŐ, A TÁRSULAT INTELLIGENCIÁJÁT ÉS AZ ÉRZELMI INTELLIGENCIÁT IS STIMULÁLÓ, AZ ELŐADÁSOK VÉGKIFEJLETÉT TEKINTVE KATARZIST TEREMTŐ, DE AKÁR SZÉLSŐSÉGES ÉRZELMEKET KIVÁLTÓ SZÍNHÁZAT SZERETNÉK” – EZT ÍRTA PÁLYÁZATÁBAN ÖT ÉVVEL EZELŐTT KOVÁTS ADÉL, A RADNÓTI SZÍNHÁZ IGAZGATÓJA. ÉS UGYANEZT VALLJA MA IS, AZ ÚJABB ÖT ÉVRE SZÓLÓ PÁLYÁZATÁBAN.

Azt mondja, hogy a színháznak akkor van érvényessége, ha a mához szól. Akkor is, ha kortárs darabról van szó, és akkor is, ha klasszikusokat frissít fel.

Igazgatásom éveiben minden a kortársiasság jegyében történt. A klasszikusokat is újrafordíttattuk, és a fordításon túlmenően testre is szabtuk a darabokat. Az új pályázatomban továbbra is ezt hangsúlyozom: ez jó irány, erre egyrészt a közönség, másrészt a szakma részéről is érkezett a megerősítés, valamint a társulat is jól érzi magát a repertoárban, ezt szeretném még inkább kiteljesíteni a következő mandátumom alatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.