2020. november 28., szombat

KUNCZE GÁBOR: „ORBÁN MINDENKIT ELMART MAGA MELLŐL, MÁRA CSAK A JÁRVÁNY ÉS PINTÉR MARADT”

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2020.11.28.


A miniszterelnök az elmúlt tíz év alatt mindenkit elüldözött a közeléből, aki kicsit is értett a szakterületéhez, a járványhelyzet okozta káosszal szemben már csak Pintér rendpárti szigorával képes lépni – nyilatkozta a Hírklikknek Kuncze Gábor volt belügyminiszter.


Első hallásra több mint meghökkentő döntés volt Orbán Viktor részéről, hogy az egészségügyért felelős kormánymegbízott lett Pintér Sándor belügyminiszter. Ennél meglepőbb már csak a témában megkeresett Kuncze Gábor reakciója volt, aki arra a kérdésre, hogy mikor van keresnivalója és mikor nincs az egészségügy bármilyen kulcspozíciójában egy belügyminiszternek, azt a választ adta, hogy ebben bizony – legalábbis történelmileg – nincs semmi szokatlan, ugyanis 1945 előtt többé-kevésbé a belügyminisztériumhoz tartozott az egészségügy is.

De ez csak a történelmi agenda része és semmi esetre sem a kormányfő stratégiai döntése, ugyanis stratégiáról szó sincs, az viszont egyértelműen kiderült, hogy Orbán kormányzásra képtelen valódi válsághelyzetben. A mostani helyzet a számára egyértelműen azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormány ezen a területen is megbukott, mivel 2010 óta az egészségügyben lényegében semmilyen érdemi változtatást nem tudott elérni, legfeljebb annyit, amivel hangosan támadta 2010 előtt az akkori kormányt, hogy privatizálni akarná a társadalombiztosítást. Nos, mára azt sikerült elérnie, hogy jelentős számban megnőttek a magán egészségügyi intézmények...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.