2020. november 28., szombat

MAGYAR BÁLINT: ITT EGY BŰNSZERVEZET KÜZD A BÜNTETLENSÉGÉRT

KLUBRÁDIÓ / MEGBESZÉLJÜK...
Szerző: BIOLGÁR GYÖRGY
2020.11.27.


Orbán nem a régi egypártrendszert készül visszahozni. Már azért változtatja a választási szabályokat, hogy elkerülje a büntetést, hogy ne kelljen menekülnie.


A Project Syndicate véleményoldal nem jelentette meg Orbán Viktor cikkét, amelyben Soros Györgynek próbált válaszolni, valószínűleg „Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak” címmel, legalábbis így közölte itthon. A független nemzetközi szerkesztőség indoklása a közlés megtagadásáról viszonylag rövid és könnyen érthető volt: „Amikor arról döntünk, hogy elfogadunk-e kéretlen beadványokat, az elsődleges kötelezettségünk, hogy a nyilvános vitát előmozdítsuk. Ez esetben arra a következtetésre jutottunk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök véleménycikke nem felel meg a sztenderdjeinknek.” A portál egyébként elnököktől, miniszterelnököktől, tudósoktól, gazdasági vezetőktől, gondolkodóktól közöl véleménycikkeket. Orbán Viktor az eljárást cenzúrának minősítette.

Magyar Bálint, az SZDSZ egykori minisztere publikált már ezen az oldalon, ezért Bolgár György őt kérdezte a történtekről. Ő úgy vélte, hogy a miniszterelnök szerette volna lerántani a portált a propagandagépezet szintjére, ami természetesen nem sikerülhetett, az írása primitív összeesküvés-elméletek halmaza. Egyébként is érdekes, hogy a főcenzor vádol másokat cenzúrával. Az, aki strómanokkal vásároltat fel, majd szüntet meg lapokat, lásd Népszabadság, vagy alakíttat át szerkesztőségeket, mint az Index, vagy olyan médiaalapítványt hoz létre, amelybe önként, dalolva menetelnek be médiumok százai.

Az orbáni hatalom három dologgal jellemezhető. Az első a patrónus-kliens hálózat. Ebbe a leggazdagabbaktól a közmunkásokig mindenkit belekényszerít. A második az agymosás. Ennek jellemző példája az idegenellenesség, aminek tíz éve még kicsi, legfeljebb átlagos volt a szintje, az utóbbi években pedig kiemelkedően erős az Európai Unió átlagához képest. A harmadik pedig a direkt erőszak. Ennek az EU-ban vannak korlátai, de itt a média nagy része áldozatául esik.

Bolgár György feltette a kérdést, hogy akkor Orbán az egypártrendszer felé viszi az országot? Magyar Bálint szerint nem a hagyományos egypártrendszerre törekszik. Ott ugyanis annak az embernek, aki döntést hozhatott, benne kellett lennie a pártban, méghozzá magas pozícióban. Ott nem lehettek volna Mészárosok, Csányik, Hernádik. A jelenlegi hatalmi mag egy bűnszervezeti egység, így irányít. Az Eu-val folytatott vita nem az ország szuverenitásáról, jogról szó, hanem a büntethetetlenségről. A személyes felelősség eldobásáról. Janukovics, Gruevszki és mások menekülni kényszerültek, amikor a hatalmat elveszítették. Orbán már a személyes szabadságát látja veszélyeztetve – véli Magyar Bálint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.