2020. december 17., csütörtök

A TELJES TÁPPÉNZ MELLETT A HELYETTESÍTÉSEKET SEM FIZETI KI A KORMÁNY A PEDAGÓGUSOKNAK

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2020.12.17.


Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megígérte három hete, hogy biztosítják a pedagógusoknak a száz százalékos táppénz jogosultságát, ami a mai napig nem igazolható a jelen körülmények között. Sőt, a helyettesítéseket sem fizetik ki, tudtuk meg a PDSZ képviselőjétől.

Az elmúlt héten arról sikerült törvénymódosítást eszközölnie a kormánynak, hogy az olimpiai aranyéremért megemelt, 50 milliós juttatás jár – arról nem, hogy a tavaszi járványhullámot követő második frontidőszakban is az első vonalban működő pedagógusok 100 százalékos táppénzének megítélésére vonatkozó jogszabályokat módosítsák.

„Minden oktatási intézményben dolgozó fertőzött pedagógus esetén a munkavállaló javára kell vélelmet felállítani, hogy munkavégzés közben kapta el a koronavírust, így az iskolai koronavírus-fertőzés foglalkozási megbetegedésnek minősül” – közölte maga Gulyás Gergely, sőt, azt is, hogy a Miniszterelnökség elismeri, hogy a koronavírus-fertőzés foglalkozási megbetegedés. „Most már csak az eljárás jelent problémát, ami sokszor el sem jut a diagnózisig” – ezt már Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja nyilatkozta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.