2020. december 17., csütörtök

MÉRŐ LÁSZLÓ: MOSTANRA LETT ELEGÜNK AZ ORBÁN-FÉLE KATONÁSDIBÓL

HVG360
Szerző: MÉRŐ LÁSZLÓ
2020.12.17.


Miért keresi mindig a háború lehetőségét Orbán Viktor? – boncolgatja a kérdést írásunk matematikus-pszichológus szerzője, Mérő László, katonazenészhez hasonlítva a kormányfőt: katonának zenész, zenésznek katona.

Grüner Gyula, a „textilbáró” az egyik sétája közben meglátta, hogy a Bazilikával szemközti játékbolt kirakata tele van ólomkatonákkal. Amikor a várost gyerekkora óta ismerő feleségétől ebéd közben megtudta, hogy korábban legfeljebb néhány huszárt lehetett látni az üveg mögött, a tettek mezejére lépett. A következő napokban a szokottnál is alaposabban olvasta az angol sajtót, pénzt váltott, és álnéven átutaltatott nyolcszázezer frankot Svájcba, majd vízumot kért az angol követségen – idézi fel Felelet című regényében Déry Tibor az 1935-ös epizódot.

2020. november 11-én, a kijárási tilalom első napján este 8 órakor állig felfegyverzett katonák lepték el Budapestet. Nemcsak egy kirakatot, hanem a Nagykörút teljes hosszát. A kijárási tilalom első éjszakáján arra gondoltam, ha lenne nyolcszázezer frankom, sürgősen átutaltatnám Svájcba.

Erről szól még a cikk:

A miniszterelnök militáns beszédmódjáról.
Az Unió kontra Magyarország és Lengyelország konfliktusról.
Magyarország militarizálásáról.
Angela Merkel szerepéről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.