2020. december 14., hétfő

DÖNTÖTT A FIDESZ: A KORMÁNYTAGOK TOVÁBBRA IS ELFOGADHATNAK HÁLAPÉNZT

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.12.14.


Leszavazta egy héttel ezelőtt a Fidesz azt javaslatot, hogy a kormánytagokat nagy értékű luxusajándékokkal megtaláló nagyvállalkozókat öt évre zárják ki a közbeszerzésekből. A javaslatot Szél Bernadett független képviselő nyújtotta be, azt követően, hogy a nyáron Szijjártó Péter, máig tisztázatlan anyagi forrásból, egy Fidesz-közeli nagyvállalkozó, Szijj László luxusjachtján nyaralt a családjával.


Az eset már csak azért is nagy port vert fel, mert Szijjártó külügyminiszter a fizetéséből nem engedhette meg magának ezt a luxust. A Szijj László hajójához hasonló értékű vizijárgányok heti bérleti díja ugyanis hozzávetőlegesen 60 millió forint, és ennyi pénze hivatalosan még az amúgy jól kereső, és sok béren kívüli juttatást – rendőrségi helikopter használata, stb. – élvező külügyminiszternek sem lehet.

Felvetődött egy másik opció, miszerint Szijj vállalkozó ajándékba adta a nyaralást a külügyminiszternek és családjának, esetleg nem ajándékba, hanem jelentős kedvezménnyel, ám ebben az esetben korrupcióról kellene beszélnünk, lévén Szijj László a NER egyik nagy kedvezményezettje, zsíros állami megbízások nyertese...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.