2020. december 14., hétfő

PÉNZT KAPUNK AZ ÁLLAMTÓL, HA GONDOSKODUNK MAGUNKRÓL - MOST ÉRDEMES RÖVID ÉS HOSSZÚ TÁVRA IS FÉLRETENNI

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: L.J.
2020.12.14.


Az elmúlt hónapokban felértékelődött az öngondoskodás szerepe a koronavírus-járvány okozta gazdasági bizonytalanság miatt. Nőtt a megtakarítási hajlandóság azok körében, akik félre tudnak tenni. Az alacsony kamatkörnyezetben ugyanakkor érdemes kihasználni, hogy az állam az adónk 20 százalékával is támogatja, ha félreteszünk a nyugdíjas éveinkre vagy az egészségünkre.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság mindennél jobban megmutatta, mennyire fontos, hogy anyagilag ne kerüljünk kiszolgáltatott helyzetbe. Az öngondoskodás szerepe felértékelődött, egyre többen gondolják át, mit tehetnek az anyagi biztonságuk érdekében. A bizonytalanság felhívta a figyelmet a pénzügyi vésztartalékok fontosságára, de a hosszabb távú megtakarítás is előtérbe került, megnőtt a pénzügyi tervezés iránti igény is.

Bár az elmúlt hónapokban a járvány hatására a háztartások harmadának romlott az anyagi helyzete, a lakosság egy része továbbra is képes megtakarítani. Évek óta tartó tendencia, hogy egyre többen készpénzben tesznek félre; újabb és újabb rekordokat dönt a készpénzállomány, és a lekötetlen betétek is csúcsra járnak. Emiatt szeptember végén már több mint 13 ezer milliárd forint hevert parlagon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.