2020. december 14., hétfő

GYURCSÁNY FERENC: HA LESZ A DK-NAK MINISZTERELNÖK-JELÖLTJE, AZ KLÁRA LESZ

TELEX
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2020.12.14.


Az ellenzék vezetője a közös miniszterelnök-jelölt lesz, hozzá kell igazodnia majd mindenkinek, és ez így helyes – mondja a Demokratikus Koalíció elnöke. A volt kormányfő szerint neki nincs más dolga, mint beszélgetni, és sem az összefogás technikai részleteivel, sem pedig azzal nem kell foglalkoznia, mit gondol, kommunikál róla a Fidesz. Gyurcsány szerint Dobrev Klára még nem döntött arról, el akar-e indulni az előválasztáson, de ez csakis az ő döntésén múlik. „Ha eldöntötte volna, akkor már nem így csinálná. Ha megérkezik, akkor azt látni fogja, higgye el nekem” – fogalmazott a Telexnek adott interjúban a DK elnöke.


Most már tényleg Gyurcsány Ferenc az ellenzék vezetője?

Keményen kezd. De mielőtt válaszolok, döntsük el, melyik Gyurcsány Ferenccel szeretne itt beszélgetni ma.

Mik az opciók?

Kövér szerint a moslékkoalíció vezetője, vagy van a szemkilövető-verzió, van a fiataloknak mocsok módon udvarló manipulátor. Aztán ne feledkezzünk meg az Apró klán visszakapaszkodó valakijéről sem. Meg persze vannak olyanok is, akik egészen rendes, okos fickónak tartanak. Mire kíváncsi? Szóval érdemes eldönteni, hogy kire kíváncsi, mert egy elég széles értelmezési tartományban próbálják mások megmondani, hogy ki is vagyok. És mindegyikhez tudok alkalmazkodni önnel beszélgetve.

Ezekhez tud alkalmazkodni?

Egy interjúban? Magának az a dolga, hogy kérdezzen, én meg válaszolok. Csak jó, ha értem a helyzetet.

Engem az érdekel, hogy Gyurcsány Ferenc mit gondol magáról: ki most, és ki szeretne lenni a magyar politikai életben?

Nézze, én 2010 szeptemberétől azt mondom, hogy Orbánnal szemben egy egységesebb ellenzékre van szükség. Tíz évem van abban, hogy miközben nemcsak a mai kormányoldal, de a mai ellenzéki oldal egy része is – mondjuk úgy – fenntartásokkal figyeli mindazt, amit csinálok, most ott tartunk, hogy közös lista, közös egyéni jelöltek, közös miniszterelnök-jelölt lesz. Itt tartunk tíz év után. Az vagyok, aki ezt csinálja...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.