2020. december 4., péntek

JÖVŐRE SE TÖRLESZTENE? EZT KELL TENNIE! - SZILVESZTER UTÁN ÚJ FEJEZET NYÍLIK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2020.12.03.


A napokban indult vagy fog indulni a bankok tájékoztatása a következő évi hitelmoratóriumról. Az Azénpénzem.hu által megkeresett pénzintézetek közül többen nyomatékosították: a jelenlegi moratórium 2020. december 31-én lezárul. A 2021-es már egy új fejezet, amibe csak igazolással lehet belépni.

A parlament már októberben elfogadta a hitelmoratórium meghosszabbításáról szóló jogszabályt (2020. évi CVII. törvény). Az Azénpénzem.hu megkeresésére a Takarékbank kiemelte: technikailag újabb moratórium lép hatályba 2021. január 1-jétől, ami szükségszerűen megköveteli a jelenlegi moratórium 2020. december 31-i lezárását. Ezt más szavakkal ugyan, de más pénzintézetnél is hangsúlyozták.

Azoknak tehát, akik az idén nem törlesztenek, akkor is új fejezet indul jövőre, ha az eddigi gyakorlatot szeretnék változatlanul folytatni. A friss szabályozás azonban – a tavaszitól eltérően – nem minden hiteles számára teszi lehetővé a fizetés felfüggesztését. A lehetőséggel a gyermeket nevelő családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak élhetnek, és azok a vállalkozások, amelyeknek a bevétele jelentősen csökkent...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.