2020. december 22., kedd

MEGJÁRTÁK AZ ANGLIAI MAGYAROK

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő
2020.12.22.


A hír rövid volt, mi több, számítani is lehetett rá, ennek ellenére alighanem sokakat nagyon rosszul érintett: Magyarország is csatlakozott azokhoz az országokhoz, ahová nem engedik be az Egyesült Királyságból érkező repülőgépeket.

Az Orbán-kormány hétfő éjféltől érvényes döntése megtiltja az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmi repülőjáratok leszállását, beleértve az üzleti célú magánrepülőgépekét is. A döntés az áruforgalmat nem érinti.

Magyarország ezzel csatlakozott azokhoz az európai országokhoz, melyek felfüggesztették (vagy bejelentették, hogy egy-két napon belül felfüggesztik) az Egyesült Királyságból érkező repülőgépjáratok fogadását a koronavírus szigetországban terjedő új törzsének a megfékezése miatt.

Vasárnap Hollandia, Belgium, Olaszország, Bulgária, Románia, Írország, Franciaország, Ausztria és Németország döntött így, hétfőn pedig Lengyelország, Norvégia, Litvánia, Lettország és Észtország.

A magyar döntés ezek fényében aligha meglepetés, ám ennek ellenére nagyon rosszul érintheti azokat, akik úgy tervezték, hogy a járvány ellenére karácsony előtt egy-két nappal mégis megkockáztatják a repülőutat hazafelé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.