2020. december 19., szombat

NÉMETH SÁNDOR FIÁNAK RÁDIÓJA KAPHATJA MEG A KLUBRÁDIÓ FREKVENCIÁJÁT

AMERIKAI NÉPSZVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.12.11.


A Hit Gyülekezetéhez és az ATV-hez közelálló Spirit FM megpályázza a Klubrádiótól elvett frekvenciát, s jó eséllyel meg is kaphatja azt. A Media1 beszámolója szerint eredetileg Németh S. Szilárd, a Hit Gyülekezete vezető lelkészének, Németh Sándornak a fia, az ATV vezérigazgatója vásárolta meg tavaly a budapesti 87,6 MHz-en elérhető Broadway Rádiót, és ezt keresztelték át Spirit FM-re. A “Spirit” az Új Spirit Kft. nevéből jöhet, amelynek ügyvezetője Németh Sándor lánya, Németh (Kauzál) Alexandra. Az Új Spirit Kft. a Hit Gyülekezete vagyonkezelő cége, amely képviseli a Hit Gyülekezete érdekeit Németh Sándor egyházának médiavállalkozásaiban.

Az Új Spirit Kft. ügyvezetőjeként Németh Sándor lánya tette lehetővé, hogy az ATV 60 százalékos tulajdona egy offshore cég közbeiktatásával az apja tulajdonába kerüljön. Így a gyülekezet vagyona Németh Sándor magánvagyona lett. A Spirit FM elődjét a Közösségi Rádiózásért Egyesület működtette, így a tulajdonosváltást formálisan az egyesületben hajtották végre. Miután a Médiatanács nyilvánvalóan politikai okokból megvonta a Klubrádiótól a frekvenciát, amellyel a korábbiakhoz képest szinte észrevétlenül fejezi be a Klubrádió kivégzésének folyamatát, pályázatot írt ki a 92,9-es frekvenciára. A Klubrádió már csak 2021. február 14-ig sugározhat a frekvencián, utána a Népszabadság sorsára jut.

A pályázaton formálisan a Klubrádió is elindulhat, de abban mindenki biztos lehet, hogy a pályázatot nem nyerheti meg, hiszen a frekvencia megvonása azt jelenti, hogy politikai döntés született a Klubrádió kivégzéséről. A legnagyobb esélyes a frekvencia elnyerésére Németh Sándor fiának rádiója, a Spirit FM, amely a Klubrádió helyett az Orbán-rendszerhez lojális, de nem a fideszes média lakájai, hanem a látszólag azon kívül álló, de azzal csak formálisan szemben álló korrupt újságírók által. Az is mindent elmond az “ATV-csoportról” (ez valójában egy családi maffia), hogy magukat ellenzékinek láttatva, nem szolidárisak a Klubrádióval, hanem hajlandóak beállni a helyére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.