2020. december 13., vasárnap

RÁCZ ZSÓFIÁT IS A HIT GYÜLEKEZETÉNEK KÖSZÖNHETJÜK, NÉMETH SÁNDOR ISKOLÁJÁBAN TANULT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.12.10.


Rácz Zsófia helyettes államtitkári kinevezése erős érzelmeket generált, amikor 22 évesen diploma nélkül nevezték ki, és miatta még törvényt is módosítottak. Pedig akkor még ki sem fejtette gondolatait, amelyek nem csupán szektásságról, egy agymosott szubkultúra romboló hatásáról, a fiatalokba nevelt illiberális maszlagok felmondásának irtózatos hangzásáról, hanem – bármilyen kínos mondani – végtelen butaságról és sötétségről szólnak. Hogy vajon mi tetszett meg elsőre Novák Katalinnak Rácz Zsófiában, hogy ezzel a felkészültséggel és élettapasztalattal helyettes államtitkárt csinált belőle, azt nem tudhatjuk, de vélhetően ez is közrejátszott benne: az tetszett meg neki, ami valójában iszonyat.

Az ifjú helyettes államti..tkár azon túl, hogy tökéletesen alkalmatlan a feladatára, saját minisztériuma is rejteget, hogy újságírókkal ne találkozzon, annyira kínos a felkészületlensége és a butasága. Amikor a házi fideszes sajtónak végül interjút ad, az kabaréba illene, hanem lenne olyan szörnyűséges, amiről ez a dekoratív fiatal lány beszél. Az Index már majdnem egy éve megírta, hogy “Rácz Zsófia még csak 22 éves, de egy valamit máris úgy tol, mint a rutinos politikusok, a hazugságot”.

Az Átlátszó.hu által tökéletes Fidesz-kádernek nevezett Rácz elég sötét helyen akklimatizálódott az Alapjogokért Központnál, amelyet az alapjogok megkérdőjelezésére hoztak létre. Ennek a fiatal lánynak a demagógiája azonban ehhez képest is borzalmasabb mester szövegeire hajaz: Rácz Zsófia “szellemi bölcsője” a Hit Gyülekezetében ringott, és az a rettenetes retorika és szektás sötétség sokkal inkább Németh Sándort idézi. Nem véletlenül, Rácz Zsófia egy Németh Sándor-tanítvány, a Hit Gyülekezetében nőtt föl, a Hit Gyülekezete iskolájába, a Bornemisza Péter általános iskola és gimnáziumba járt, és a világnézete itt formálódott az illiberális fideszes retorika és szektás kirekesztő bugrisság émelyítő keverékévé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.