2020. december 11., péntek

VAKCINAKÁOSZ: CSŐDÖT MONDOTT A KORMÁNY JÁRVÁNYKOMMUNIKÁCIÓJA

HÍKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2020.12.11.


Teljesen új szakmai kommunikáció szükséges az egészségügyben, nemzeti konzultációt pedig már régen az oltással kapcsolatos tudnivalókról kellett volna indítani és nem mondvacsinált alibitémákról tízmilliárdokért – reagált Szijjártó mai szavaira az MSZP egészségügyi szakpolitikusa.


Leghamarabb a Pfizer vakcinája kaphatja meg a magyar hatóságok engedélyét, közölte Szijjártó Péter csütörtökön a külügyi bizottságban tartott éves meghallgatásán, hozzátéve: a német-amerikai vakcina engedélyezése már az év végén megtörténhet. Megtudhattuk továbbá, hogy „nyugaton jelenleg öt vakcinafejlesztési projekt fut, hazánk pedig 17,5 millió darabot kötött le”, de ezzel párhuzamosan „magyar kormány három kínai gyártóval áll kapcsolatban, a szükséges dokumentáció innen is néhány napon belül megérkezik. Magyar szakemberek eközben Oroszországban jártak, ahol megnézték, hogy áll az ottani vakcinafejlesztés.” Szerinte december végére már rendelkezésre is állnak az oltóanyagok, mindenesetre ő lekötött 17,5 millió adagot.

Alig 48 órával ezelőtt Müller Cecília tiszti főorvos még azt közölte, hogy csak engedéllyel rendelkező vakcinával lehet elkezdeni a koronavírus elleni védekezést, ettől viszont még messze járunk. Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter egy nappal korábban még merészebbet húzott: közölte, hogy mi, magyarok is beszállhatunk az orosz Szputnyik vakcina klinikai vizsgálatába, aminek a próbaoltását Putyinék már e héten megkezdik 2 millió alanyon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.