2021. január 20., szerda

AKI ÜGYESEBBEN INFORMÁLÓDIK, AZ JUT OLTÁSHOZ A KÓRHÁZAKBAN, A “MARADÉK” VAKCINÁT KIDOBJÁK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: HORN GABRIELLA
2021.01.19.


A szervezetlenség miatt a kiolvasztott oltóanyagok egy része a kukában végzi – mondta az Átlátszónak egy budapesti, kórházi orvos. A neve elhallgatását kérő szakember további részleteket is megosztott az elmúlt hetekben tapasztalt kórházi körülményekről. A tőle kapott információról (többek között a maradék oltóanyagok mennyiségéről és sorsáról) szerettük volna megismerni az Operatív Törzs álláspontját is, az emailben elküldött kérdéseinkre azonban nem érkezett válasz.


Átlagosan hány órát dolgozott az elmúlt hetekben?


Hetente átlagosan két, 24 órás ügyeletem van, plusz a napi beosztások, így egy héten hozzávetőleg 50-60 órát dolgoztam az elmúlt hetekben. De nem a hosszú munkaidő a legnagyobb gond, hanem az, hogy a kollégák lebetegedése és egyéb átszervezések miatt folyamatosan, szinte óránként változik a beosztásunk, ugrásra készen állva kell várni az újabb és újabb változtatásokat, nem lehet előre tervezni. Hetente változik az eljárásrend is, sok az értelmetlen intézkedés.

A hangulat nagyon rossz, sok szakdolgozó (ápoló, stb.) készül a pálya elhagyására, de nem a fizikai körülmények miatt, mert mostanra megszoktuk a maszkhordást, beöltözést is, és korábban is előfordult hogy kényelmetlen feltételek között kellett dolgozni sürgős eseteknél vagy más okból, hanem az állandó bizonytalanság miatt. Sokan aggódnak a közalkalmazotti státusz elvesztése miatt, az új törvény szerint ezt egészségügyi szolgálati jogviszony helyettesíti majd. Nem értem miért kellett épp most erőltetni az új szabályozás bevezetését. Hacsak nem az cél, hogy tönkretegyék az állami intézményeket, előkészítve a terepet egy magán-egészségügyre épülő rendszer kialakításához...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.