2021. január 6., szerda

ÍGY LETT A NEMZETKÖZI ULTRAKATOLIKUS HÁLÓZAT MAGYAR EMBERÉBŐL A KORMÁNYMÉDIA HOMOFÓB BESZÉLŐ FEJE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: SARKADI NAGY MÁRTON
2021.01.06.


Nemzetközi hátterű, abortusz- és melegellenes szervezetek hálózata építkezne Magyarországon — egy pénzügyi vita óta a terveket egyelőre jegelik. Az alapítvány környékén megforduló arcokat azóta felszívta a kormánykommunikáció holdudvara: egyikük, a korábban a hungarista Pax Hungarica Mozgalomhoz tartozó Szász Péter a “szodómiát” a gyilkossággal felérő bűnnek tartja, mégis szexualitásról szakért “keresztény” szemszögből a kormánybarát médiában. Szász tavaly sikertelenül indult egy időközi polgármesterválasztáson, csapatában orosz és török kötődésű üzletemberekkel.

A „hitgyülis”: úgy beszélik, Balatonszepezden a helyiek tréfásan így emlegették az ultrakatolikus Szász Pétert, aki a mintegy háromszáz lelkes falucska polgármester-jelöltjeként indult tavaly ősszel egy időközi polgármester-választáson. A formálisan függetlenként induló Szász végeredményben sikertelen kampánya az országos média érdeklődését is kiváltotta, miután a település mérsékelt jelentősége dacára Fidesz-közeli médiás nagyságok sorát tudta megnyerni támogatónak.

A férfinek a valóságban a „hitgyülihez” semmi köze, annál több kapcsolata van viszont más, keresztény értékekre kétes felhatalmazással hivatkozó, radikális politikai mozgalmakhoz.

A korábban a szálasista Pax Hungarica Mozgalomhoz tartozó Szász az elmúlt években katolikus hitvédőként szereti bemutatni magát, de ő is bevallja, hogy nem élvezi az egyház hivatalos támogatását. Külföldi alapítók egy olyan alapítvány vezetését is rábízták, amit egy überkatolikus, középkori értékeket valló, lengyelországi erőközponttal működő közép-európai abortusz- és melegellenes politikai hálózat magyarországi leágazásának szántak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.