2021. január 23., szombat

KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI: A MATEKFELADATOK MEGOLDÁSA SZOMBATON A TELEXEN

TELEX
Szerző: JOÓB SÁNDOR
2021.01.22.


Szombaton több mint 62 ezer nyolcadikos, 8100 hatodikos és 5100 negyedikes diák ír központi felvételi vizsgát. Ők azok, akik a négy- vagy ötévfolyamos középiskolákban, illetve a hat- és nyolcosztályos gimnáziumokban szeretnének továbbtanulni.

Az írásbeli felvételi az egész országban egységes lesz. A diákoknak szombat délelőtt 10 órától matematikából és magyarból kell megoldaniuk egy-egy feladatlapot. A feladatok megoldására 45-45 percet kapnak.

A korábbi évekhez hasonlóan a megoldókulcsok várhatóan még aznap 13 órakor megjelennek az Oktatási Hivatal honlapján, de ezek inkább a javító tanároknak szólnak.

A Telex azzal szeretne segíteni a felvételizőknek, hogy Csapodi Csaba, az ELTE oktatója szombaton 15 órától két rövid videóban mutatja meg, hogyan kellett megoldani a matematika feladatokat a hatodikosoknak és a nyolcadikosoknak.

Csapodi Csaba két félórás előadását nemcsak a diákoknak, de minden felnőttnek is ajánljuk. Abban talán egyetérthetünk, hogy a hatodikos és a nyolcadikos matematika anyag a legtöbbünk számára még most is felidézhető, feleleveníthető és megérthető, szóval szombaton az ebéd utáni szundikálás után mindenkinek jót fog tenni majd egy kis agytorna.

Nézzék a Telexet, drukkoljanak a felvételizőknek, gondolkodjanak együtt Csapodi Csabával, és merüljenek el a matematika szépségében!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.