2021. január 19., kedd

SZÉLSŐJOBBRÓL INDUL A KÖZÉP-EURÓPAI NÉPFRONT A LEZÁRÁSOK ELLEN

AZONNALI
Szerző: TECHET PÉTER
2021.01.19.


Melyik pártok tűzik zászlajukra a lockdown- vagy épp oltásellenességet? Tudnak-e ezzel újabb támogatókat szerezni a régióban eleve eléggé oltásszkeptikus szavazók között? Közép-európai körképünkből kiderül, hogy a szélsőjobbon és a libertáriusokon kívül aggódik-e még valaki a lezárások vagy épp a kötelező oltás miatt.


Mindenki azt gondolta, a brexittel vége lesz Nigel Farage politikai karrierjének, elvégre elérte, amiért évtizedeken keresztül küzdött: Nagy-Britannia immáron nem tagja az Európai Uniónak. De Farage rögtön talált magának egy új ügyet, mégpedig Az Ügyet: a koronavírus-járvány kezelésére hivatott lezárások és szigorítások ellenzését. A Brexit Pártot ezért át is nevezte a Reform UK névre, amely programjában immáron az általános, mindenkit egyenlően sújtó szigorú lockdown helyett a koronavírus által veszélyeztetett csoportok fokozottabb védelmét és az egyéni felelősségvállalás hangsúlyozását javasolja, már csak a gazdaság védelmében is.

Farage pártja nincs azonban egyedül ezzel: a Reform UK azért tűnhet ennyire egyedülállónak, mert Magyarországon a legtöbb újságíró a brit és amerikai sajtóból tájékozódik és fordít híreket. Az Azonnali arra vállalkozott, hogy megnézze, a környékünkön kik ellenzik Farage-ékhoz hasonlóan a lezárásokat, esetleg mennek el még egzotikusabb irányba oltásellenességgel és akár a járvány teljes tagadásával is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.