2021. február 2., kedd

MÉRHETETLEN FELELŐTLENSÉG, HA MÉG TÉNYLEG NEM OLTOTTÁK BE ORBÁNT

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.02.01.


„Mindenkinek a szíve joga azt mondani, amit akar, elvégre szólásszabadság van” – reagált nem kis iróniával (gúnnyal?) Falus Ferenc arra a kérdésünkre: vajon megengedheti-e magának egy állami szakhatóság vezetője, hogy a több, általuk bevizsgált koronavírus-elleni oltóanyag közül egyet kiemelve azt mondja, hogy ő bizony beoltatná magát a kínai vakcinával. S hogy valójában mi a véleménye a korábbi országos tiszti főorvosnak? Hát ez: „az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója eladta a gerincét...mint a majom ismételgeti a szájába adott mondatokat”. Merthogy Szentiványi Mátyás fenti szavai előtt nem sokkal Orbán Viktor is a pórnép nagy ellenállásába ütköző kínai vakcina mellett tette le a voksát. „Orbán az emberek egészségével játszik, s különben is, az lett volna a kötelessége, hogy – miként az influenza elleni oltóanyagot – a koronavírus ellenit is elsőként kapja meg, a lanyha oltási kedvet növelendő” – mondja Falus.


A Hír TV Magyarország élőben műsorában Szentiványi Mátyás, az OGYÉI főigazgatója nem árult zsákbamacskát, már a beszélgetés elején kijelentette, hogy ő bizony beoltatná magát a kínai vakcinával. Mindez történt akkor, amikor Orbán Viktor a szokásos kora reggeli, Kossuth Rádiónak adott, interjúnak mondott szózatában a következőképpen fogalmazott ugyanerről az oltóanyagról: „én megvárom egyébként a kínai vakcinát, én abban bízom a legjobban, de nem vagyunk egyformák, mások meg másban bíznak, ugye, gyerekkorunkban a szovjet vakcinákkal oltottunk bennünket, ezért van, aki az oroszban bízik, van, aki meg, ha a vakcinára gondol is, ideológiailag gondolkodik, neki nyugati kell, és nem keleti. Én úgy vagyok vele, hogy ezt a vírust a kínaiak ismerik legrégebb óta, ezért abból indulok ki, hogy valószínűleg ők is tudják róla a legtöbbet, úgyhogy én megvárom a soromat, és ha választhatok majd, akkor kínai vakcinát kérek.”

A két nyilatkozat több mint furcsa, leginkább azért, mert egyértelműen kiolvasható belőle a lobbizás szándéka, az, hogy a magyarok többsége által elutasított, a kormányfő szóbeli „üzenetére” és a kormány machinációi után gyorsított ütemben, a nemzetközi szabályokkal élesen ellentétben az OGYÉI-vel elfogadtatott és azonnal milliós (pontosan 5 milliós) tételben (ki tudja, mennyiért) megrendelt kínai vakcinát valahogyan el tudják adni a lakosságnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.