2021. február 28., vasárnap

TÍZMILLIÓKÉRT TESZTELTETIK ORBÁN KÖZVETLEN KÖRNYEZETÉT

HÍRKLIKK
Szerző: Zutyu
2021.02.28.


Bár szakértők egy éve folyamatosan mondják, hogy kevés teszt készül, ezt a kormány mindig lesöpri. De ha saját magáról van szó, akkor a kabinet nem spórol a tesztekkel.


A koronavírus magyarországi elterjedése óta viták tárgya, hogy elegendő tesztet végeznek-e Magyarországon. Szakértők és ellenzéki megszólalók is keveslik az elkészült teszteket. De a WHO ajánlása alapján se állunk túl jól, mert a világszervezet ajánlása szerint akkor végez egy ország elegendő tesztet, ha a pozitívak aránya nem haladja meg az öt százalékot és meglehetősen ritka, hogy ezen belül maradna a pozitivitás.

Éppen ezért, a kormány honlapján szórványosan elérhető szerződéslista alapján megnéztük, mennyit költ a kormány, ha saját tagjairól, illetve tárcái munkatársairól van szó. Meg lehet állapítani, hogy ha magukról van szó, akkor nem takarékoskodnak a tesztekre költött pénzzel. Mondjuk, az például nem derül ki, hogy a Honvédelmi Minisztérium mennyi pénzt költött PCR-tesztekre, mert csak a 2019-es szerződéslistáját tette közzé tavaly decemberben. Fura módon, az Emberi Erőforrások Minisztériuma – legalábbis a szerződéses listái alapján – nem költött dolgozói tesztelésére, pedig ehhez a tárcához tartozik papíron az egészségügy. Ugyancsak nem lelni a Belügyminisztérium szerződései közt tesztelésre vonatkozó tételt, és az agrártárcánál se leltünk ilyesmire...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.