2021. március 31., szerda

ALKALMATLANSÁG, KONCEPCIÓTLANSÁG, SZERVEZETLENSÉG, KAPKODÁS – EZÉRT (IS) SOK A HALOTTUNK

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.03.31.


„A legnagyobb részben a járványkezelés irányítására való teljes alkalmatlanság, a totális hozzá nem értés, és ebből fakadóan – a csernobili kommunikációval párosuló – teljes koncepciótlanság, szervezetlenség, kapkodás miatt ilyen magas Magyarországon a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak aránya” – ez Kunetz Zsombor véleménye. Komáromi Zoltán úgy fogalmaz: „Szörnyű azt hallani, amikor Orbán Viktor arról beszél, hogy a vírus diktál.... Így nem lehet járványt kezelni”. Pusztai Erzsébet és Kökény Mihály pedig a több mint elégtelen tesztelésnek, a kidolgozatlan eljárásrendnek, a túlterhelt egészségügynek és persze a magyarok rossz egészségi állapotának nagy szerepét hangoztatják a magas halálozás okait sorolva. A Hírklikk körkérdése.


„Amire azonban elsősorban figyelnünk kell, az a járvány második hulláma idején nem a megbetegedések száma, hanem elsősorban a halálozások száma” – vajon van még, aki emlékszik Orbán Viktor eme – egy szeptember 12-i interjújában elhangzott – kijelentésére? A kormányfő biztosan nem, vagy ha igen, akkor is csak a rémálmaiban jön az elő, elképzelve, ahogy számon kérik rajta a magyar életek védelmének az elmulasztását.

Merthogy tényleg van mit számon kérni rajta. Ugyanis (március 28-i adatok szerint) a világon a negyedik legrosszabb Covid-halálozási arányt Magyarországon regisztrálták. A nemzetközi statisztika szerint ráadásul két olyan ország/térség is megelőz minket, amelyeket – méretük, lakosságuk számát tekintve – összehasonlítani velünk képtelenség. A Coviddal összefüggő halálok/egymillió lakos mutatóban a sorrend a következő:

Gibraltár – 2791

San Marino – 2472

Csehország – 2445

Magyarország – 2119

Szomorú módon, azonban nálunk folyamatosan romlik a helyzet, amit az is mutat, hogy másfél hónapja még „csak” a 10. helyet foglaltuk el a rangsorban. Ezt figyelembe véve, egyedül a csehek állnak rosszabbul nálunk...egyelőre legalábbis.

Vajon mi lehet ennek a tragikus helyezésnek az oka? Miért ilyen magas a magyar halálozási arány? A kérdések megválaszolására szakértőket kértünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.