2021. március 12., péntek

BELENÉZTEK A SZAKADÉKBA - KAMPÓ AZ OLTÁSI TERVNEK, HA VOLT EGYÁLTALÁN

JELEN.MEDIA
Szerző: LAKNER ZOLTÁN
2021.03.12.


EGY ÉVE KÜZD A VILÁGJÁRVÁNNYAL A MAGYAR KORMÁNY, AMELY AZ ELSŐ HULLÁM UTÁN SIKEREKKEL DICSEKEDETT, ÁM A MÁSODIK ÉS A HARMADIK HULLÁM KEZELÉSÉVEL NEMZETKÖZI ÖSSZEVETÉSBEN ROSSZUL ÁLL. A LAKOSSÁGI OLTÁSI KEDVET TALÁN ÉPPEN A HARMADIK LEZÁRÁS PÖRGETHETI FEL, HISZEN MOSTANRA VÉGKÉPP LÁTSZIK, NINCSEN MÁS MEGOLDÁS. AMI A MÉG MEGMARADT ÁLLAM- ÉS SZAKIGAZGATÁSI LOGIKA SZERINT ZAJLIK, ÚGY-AHOGY MŰKÖDIK, ABBÓL VISZONT CSAK BAJ LESZ, AMIBE A KORMÁNY POLITIKAI OKBÓL BELEPISZKÁL. KIS MAGYAR JÁRVÁNYPOLITIKA-TÖRTÉNET.

„Olyan vele dolgozni, mint Messivel futballozni”, ment igen messzire Kubatov Gábor a főnöke, Orbán Viktor dicséretében, amikor az magyar rekorderré vált a betöltött miniszterelnöki napok számát illetően.

Nos, a Kárpátok Messije 2021. február 5-én azzal kecsegtette nemzetét, hogy ellentámadásba mentünk át, azaz a vírus védekezik az orosz és kínai vakcinával dúsított kormányzati oltásarzenállal szemben. A csaknem karnyújtásnyira lévő győzelem előtt azonban, mint kiderült, újabb megpróbáltatás vár ránk, a lezárások harmadik köre. Csupa olyan intézkedés – még ha rengeteg is a kivétel –, amelyeknek szükségességét Orbán nemrég még határozottan tagadta. Miközben hetek óta a kormányzati narratíva központi eleme – egyúttal az évtizedes „Brüsszelezés” meghosszabbítása –, hogy oltanánk mi, ha lenne mivel, mindjárt az első tömeges oltási akció kettős kudarcot hozott. Az egyik kudarc, hogy a behívókat kiküldő informatikai rendszer összeomlott, a másik, hogy sokan próba-szerencse alapon jelentek meg mégis az oltópontokon, ahol a hősiesen helytálló orvosoktól, ápolóktól megkapták a vakcinát. Az persze jó, hogy egyre többen vannak beoltva, ám ily módon nem a veszélyeztetettség sorrendjében halad a folyamat, vagyis az oltási tervnek – amit amúgy sose látott senki – kampó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.