2021. március 16., kedd

INDUL A LAKÁSFELÚJÍTÁSI BOOM: ÓVATOSAN A KÓKLEREKKEL ÉS A FÉLKONTÁROKKAL!

TELEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2021.03.16.


Tagadhatatlan, hogy sok pozitívuma van a méretes kormányzati lakásfelújítási ösztönzésnek. Fehéredhet az építőipar, javulhat az energiahatékonyság, itthon is perspektívát találhatnak a külföldön sokszor megalázó körülmények között élő magyar szakik. Csak éppen nincsen elég munkás kéz, drága az anyag, és mindenkinek meg kell tanulnia jól szerződni, ügyesen szervezni.


Ahol ingyenkrumplit osztanak, oda zsákkal kell menni. Így tartja a népi bölcsesség, és a magyar ember büszke is arra, hogy „gógyis”, a jég hátán is megél. Ugyan ki hagyná egy ilyen országban az államnál azt a 3 millió forint ingyenpénzt, ami „jár”?

A támogatás tényleg megszerezhető, de azért vannak feltételei, ennek legalább a kétszeresét kell a lakásfelújításra költeni, fele-fele arányban anyagra és munkára, és azért legalább egy eltartott gyermeket is fel kell mutatni.

Ettől függetlenül nagy roham várható, és aki kapkod, az a végén nem nyer, hanem veszít a felújítással. Szakértők segítségével abban szeretnénk segíteni, hogy ezt minél többen elkerüljük...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.