2021. március 17., szerda

KÖZEL ÉS MÉGIS TÁVOL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Boglárka
2021.03.17.


A környező országok valamelyikébe költözni számtalan előnnyel jár, az egyik legnagyobb a könnyű megközelíthetőség. Az ember csak bepattan az autóba és pár órával később már Magyarországon is van és persze ugyanez igaz fordítva is: a családtagok és a barátok is bármikor ki tudnak szaladni akár egy hosszú hétvégére is. Kivéve persze, ha 2021 van, mert akkor ez szinte lehetetlen, miként az Boglárka posztjából is kiderül.


„Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen közelről ennyire lehetetlen lesz hazajutni. Persze, mondhatjátok, hogy nem lehetetlen, és valóban nem az a szó szoros értelmében, de nagyon nem egyszerű, pedig csak Csehországból kellene Magyarországig eljutni.

Jelenleg azonban mindkét országban annyira rossz a járványhelyzet, hogy bár a határok (sem a cseh azok előtt, akiknek valamilyen tartózkodási engedélyük van; sem a magyar a magyar állampolgárok előtt) éppenséggel nincsenek szó szerint lezárva, mégis valamilyen nagyon nyomós ok kellene ahhoz, hogy a két ország között közlekedni lehessen, arról már nem is beszélve, hogy családként hány teszttel mennyi pénzbe kerülne egy ilyen út.

Milyen naívak voltunk, amikor tavaly azt gondoltuk, hogy tavaszra már biztosan lehet majd simán közlekedni, szinte a „szomszédból” pedig igazán nem nagy dolog hazaugrani vagy akár látogatóba eljönni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.