2021. március 6., szombat

MINDEN MEG VOLT SZERVEZVE, DE VALAMI NAGYON FÉLREMENT MOST AZ OLTÁSOKKAL

TELEX
Szerző: JOÓB SÁNDOR
2021.03.05.


Valami nagyon félrement az oltások szervezésével, pedig tegnap még nagy meggyőződéssel beszélt arról az országos tisztifőorvos, korábban pedig az oltási munkacsoport vezetője, hogy ezen a hétvégén 74 ezer embert fognak beoltani, szerdától szerdáig pedig összesen félmillió embert. Mindez annak a fényében elég érdekes, hogy Orbán Viktor már decemberben arról beszélt, hogy ha lenne elég vakcina, akkor akár egy hétvége alatt be tudnának oltani minden regisztrált embert, mert minden meg van szervezve.

2020. december 18. – Orbán Viktor: Mindennel készen vagyunk, egy-két nap alatt át lehet oltani az országot

„Az operatív törzs már hónapokkal ezelőtt megalkotta, hogy ha egy hétvége alatt kellene mindenkit beoltani, arra képesek lennének. Ma egy általános, országos, egy-két nap alatt történő, teljes átoltásnak a föltételei megvannak. Az oltási tervünk rendelkezésre áll, az ehhez szükséges eszközökkel, számítógépes nyilvántartással, adatbázissal, helyszínkijelöléssel, mindennel készen vagyunk. A vakcina hiányzik. Most azért nem tudjuk ezt a rendszert megindítani, mert még nincs ennyi vakcina.” (Kossuth rádió)

Február 19. – Orbán Viktor: Március elejére 1,2 millió ember kap oltást

Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjújában azt mondta, nagy ugrás következik, mert hét-tíz nap alatt 650 ezer embert fognak beoltani. A beoltottak száma március elején éri el az 1 millió 225 ezret, április elejére pedig a 2 millió 582 ezret. Mint ebben a cikkünkben bemutattuk, ez nem igazán jött össze.

Március 1. – Megváltoztatták az oltási tervet


Müller Cecília bejelentette az oltási terv módosítását, hogy minél többen minél előbb megkapják legalább az első dózist valamelyik oltásból, mert már egy oltással is ki lehet küszöbölni a fertőzés okozta súlyos szövődményeket. A Pfizer-vakcinánál a 21. napról a 35. napra halasztják a második oltást, az AstraZeneca-vakcinánál a 12. héten adják be a második dózist. Ekkorra már 685 247 ember kapta meg az első oltását, 251 691 pedig a másodikat. Ezzel a lakosság arányát tekintve Málta és Dánia után Magyarország lett a harmadik legjobban átoltott ország az Európai Unióban. (A mostani adatok szerint már a második.)...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.