2021. március 6., szombat

NINCS HELYE A SZEGÉNYSÉGNEK ORBÁN CSODASZÉP MAGYARORSZÁGÁN

SZALONNA
Szerző: kolozsvaros.com
2021.03.05.


Megrázó riportot készített a magyarországi mélyszegénységben élők helyzetéről a Német Közszolgálati Televízió, a ZDF. Megrázó annak, aki nem igazán mozdul ki a saját komfortzónájából, aki sokkal szívesebben elhiszi azt, hogy az ország jól teljesít, szegénység nincs, vagy ha van is néhány esetben, az csak az akarat és a szorgalom hiányával magyarázható.


Sokan nem hajlandóak tudomásul venni, hogy a mélyszegénységből a legtöbb esetben nincs kiút külső segítség nélkül. A segélyszervezetek az éhhaláltól meg tudják óvni a nélkülözők egy részét, de ez önmagában kevés, bármennyire fontos is. Állami segítség, megfelelő felzárkóztatási programok, a speciális igényekre koncentrált oktatás-fejlesztés nélkül ebből a kilátástalan helyzetből nem lehet kivergődni. A legtöbb esetben nem akaraterő, hanem a lehetőségek tökéletes hiánya húzza le a nyomorba, és tartja ott generációról generációra az embereket.

A társadalom és az uniós polgárok szeme elől elrejtve ott burjánzik egy olyan hihetetlen nincstelenség, amit borzasztóan nehéz megérteni annak, aki a biztonságba született és él. Még akkor is, ha nagyon szűkös az a biztonság. Azonban ez is az a helyzet, amikor nem oldódik meg a probléma attól, hogy a szőnyeg alá söpörjük. A mélyszegénység létezik és pusztít. Előbb vagy utóbb tudomásul kell vennünk, és kezdenünk kell valamit ezzel. Ehhez kevés a társadalmi szolidaritás, az önkéntesek emberfeletti munkája, az adományozók nagylelkűsége. Az államnak kell közbelépnie, a mindenkori kormány feladata ennek a kibontakozóban lévő tragédiának a megállítása.

A fordítást és a feliratozást köszönjük barátainknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.