2021. április 30., péntek

„AMÍG EZ A KORMÁNY VAN, SENKI SEM ÉREZHETI MAGÁT BIZTONSÁGBAN”

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2021.04.29.


Túlzás nélkül állítható, hogy az elmúlt 30 év egyik legsötétebb napja volt tegnap az Országgyűlésben, miután az Orbán-kormány kiszervezte lényegében a teljes felsőoktatást privatizált fideszes érdekeltségekbe, a magyar közvagyonból pedig kínai egyetembe. Szél Bernadett szerint nincs minden veszve – csak egy évet kell várnunk a változásra.


A független országgyűlési képviselő szerdai, szokásos szenvedéllyel írott posztjában jelezte: a Fudan Hungary-vel megkötött megállapodás egyetlen szóval sem mondja ki, hogy az egyetem működését a kínai fél finanszírozná, sőt, arra utal, hogy a magyar adófizetőknek is részt kell majd vállalniuk az egyetem fenntartásának költségeiből. Ráadásul a projekt nem titkolt célja az is, hogy kínai nagyvállalatok árasszák el az országot, erősítve Magyarország versenyképességét. Az időzítéssel kapcsolatban pedig megállapítja, hogy mindezt a közvagyon alapítványi kiszervezésének fekete napjára időzítették, amikor mindenki arra figyelt, hogyan lapátolja ki a Fidesz magánalapítványokba a közös vagyonunkat.

A független országgyűlési képviselőtől megkérdeztük: véleménye szerint a történtek kimerítik-e a bűncselekmény vagy a hazaárulás fogalmát, amikkel oly könnyedén dobálózik tíz éve a kormánypárt?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.