2021. április 22., csütörtök

AUTÓKERESKEDŐKÉNT SVÁJCBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2021.04.22.


Az ember sorsa néha nagyon kevésen múlik. Tibor például több mint 40 éve él Svájcban, de hogy oda került és nem mondjuk Nyugat-Németországba, az voltaképpen egy szemrevaló autónak köszönhető. Csilla sorozatának első részének (Miből élnek a magyarok Svájcban?) főszereplője tehát Tibor, aki autókereskedéssel foglalkozik. (A bevezető részt itt találod.)

„Mielőtt egy interjúra sor kerül, ki szoktam tenni egy kérdésmatricát a Külföldiként Külföldön insta oldalon, hogy aki szeretne kérdezni valamit az alanyoktól, az megtehesse.

Ez a témakör sokakat érdekelt, hiszen sok Svájcban élő magyar szívesebben szerzi be az autóját Németországban például, de nincs tisztában azzal, hogy milyen lejelentenivalója lesz, ha az autót már Svájcban használja.

Szűkösnek érezte Magyarországot


Tibor több mint 40 éve él Svájcban, szűkösnek érezte Magyarországot, de voltaképpen kalandvágyból költözött ki a hetvenes évek közepén, azóta rengeteg tapasztalatra tett szert a vállalkozói szférában.

Hogy miért pont Svájcot választotta? Mert összefutott egy 1956-ban disszidált magyarral, aki éppen az édesanyját látogatta meg Magyarországon.

„Ő egy nagyon jó kis Passattal járkált abban az időben, nekem nagyon tetszett az autó, megszólított, miközben nézegettem. Szóba elegyedtünk egymással. Megütötte a fülem, hogy Svájcból jött, úgy voltam vele, hogy egyszer szeretném én is megnézni, milyen ott az élet” – mesélte Tibor.

Akkoriban mindenki Nyugat-Németországba szeretett volna disszidálni, Tibor sem volt kivétel, mégis Svájc lett belőle...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.