2021. április 19., hétfő

NEM TEHET MEG BÁRMIT AZ INGATLANKÖZVETÍTŐ! - ÚJABB PERT INDÍTOTT SIKERESEN AZ ÜGYÉSZSÉG

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2021.04.19.


Az ügyészség ismét sikeresen perelt az egyik országos franchise-hálózathoz tartozó ingatlanközvetítő gyakorlata miatt. Annak, aki lakása eladását fontolgatja, mindenképpen célszerű tisztában lennie a szabályokkal, ha nem akarja, hogy átverjék.


A lakáspiacról – szokás szerint – egymásnak homlokegyenest is eltérő hírek jelennek meg (míg a Duna House kétszámjegyű drágulást vár idén, az Ingatlan.com szerint az erős első negyedév után inkább visszarendeződés jön). Az azonban egészen biztos, hogy a járvány csitulásával, a legalább részleges nyitásokkal a tulajdonosoknak az ingatlancserékhez is több kedvük lehet. Az Azénpénzem.hu-hoz érkezett jelzések szerint már lelkesen dobálják a postaládákba a lakáskereső cetliket.

Az ilyen megkeresések sokszor kézzel írtnak tűnnek (a gyakorlottabb szem azért nem ritkán látja a sokszorosítás nyomait), a szövegben pedig kifejezetten hangsúlyozzák, hogy a „feladó” magának keres ingatlant. Mindezzel együtt az általános, hogy ingatlanközvetítők próbálják így értékesítési palettájukat bővíteni. Egyértelműen alulárazott ingatlanokat keresnek. Mindenki számára kulcskérdés lehet, hogy mennyiért próbálja eladni lakását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.