2021. április 19., hétfő

KI GYŰLÖLKÖDIK ITT?

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2021.04.18.


Ha ketten csinálják ugyanazt, az ettől még nem lesz ugyanaz.
Gondoljunk csak a sebészre és Hasfelmetsző Jack-re, és azonnal el kell fogadjuk ezt a látszólagos ellentmondást, de ha mégsem, akkor a legközelebbi vakbélműtétünket végeztessük az utóbbival.
Azért jutott eszembe ez a dolog, mert már megint elkezdődött a finnyáskodás, a finomkodás, melynek során magukat demokratának képzelő megmondóemberek az eljövendő kampány borzalmait vizionálják, mondván, minden idők legrettenetesebb kampánya jön, melyben a két fél szörnyű dolgokat fog egymás fejéhez vágni.
Például az ellenzéki összefogás a halottak számával fogja magyarázni, miért tartja gyilkosnak szeretett kormányunkat, annak tévedhetetlen polihisztorával együtt, míg a kormányoldal oltásellenességgel elkövetett tömeggyilkossággal festi fel a tömeggyilkos ellenzék freskóját a nemzet szégyenfalára.
Miután a demokratikus megmondóemberek zsebkendő közbeiktatásával két ujjuk közé csippentették a problémát, mint szűzleány a Jancsi csúnyáját, megvizsgálva azt megállapították, hogy ezek mind egyformák, és ez a stílus elfogadhatatlan egy kulturált, elvi alapokon álló ember számára.
Nem ismeretlen ez a mentalitás, már a szépemlékű Kuncze is kifejtette ezzel kapcsolatos álláspontját, mikor a részeg által lehányt józanról és a környezetnek a két gusztustalanról alkotott véleményét méltatta.
A környezet mentalitásában azóta sem változott semmi.
Ezek mind egyformák, mondják a talponállók filozófusai, az ő végtelen bölcsességükben, mindegy, melyikre szavazunk, jóllehet a világon csak egyetlen dologra mondhatod, hogy mindegy: ha belecsinálsz a két tenyeredbe, összeszorítod, na, aztán az valóban mindegy, hogy a kicsorduló eredményt a kezed melyik végéről nyalod le, de a többi összes dologban érdemes tovább vizsgálódni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.