2021. április 24., szombat

RÁADÁS: ORBÁN VIKTOR 200 HAZUGSÁGA

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2021.04.08.


Alig több mint három évvel ezelőtt – Németh Szilárd 50 hazugsága után – összegyűjtöttem Orbán Viktor 100 hazugságát. Ez nem azt jelenti, hogy 2017 végéig a miniszterelnök százszor hazudott, hanem, hogy legalább 100 különböző hazug állítást tett, ráadásul a többségüket többször is elismételte. Így nyugodtan állíthatjuk, hogy a magyar kormányfő ezerszámra hazudott a választóknak. (És akkor még nem is említettük Orbánék médiagépezetének sokkal több és súlyosabb hazugságait.)

Az azóta eltelt időben a hazugság csak sűrűsödött, és nem csak a fideszes médiagépezet üzeneteit illetően. Ahogy Donald Trump elnöksége a végéhez közeledett, úgy hazudott egyre többet a volt amerikai elnök is. Ezért megnéztem, össze tudok-e szedni újabb 100 hazug állítást Orbántól. Sikerült.

A módszertanról most is érdemes tudni, hogy amikor Orbán a gazdasági vagy járványügyi helyzetről beszél, azt vettem alapul, hogy tisztában kell lennie a valós adatokkal, így amikor itt „téved”, akkor valójában hazudik. A lista nem követ időrendi vagy fontossági sorrendet, és nem is teljes...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.