2021. május 2., vasárnap

ÁDER JÁNOS NEM MONDOTT LE, INKÁBB ALÁÍRT

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLDES PÉTER
2021.05.02.


Pénteken már alá is írta Áder János a Fidesz 133 bátor embere (plusz Mi Hazánk és Volner János) által megszavazott törvényt, amely tíz magyar egyetemet, valamint ingatlanokat és részvénycsomagokat szervezett ki alapítványokba, több ezermilliárd forint értékben. Az államfő bizonyára azonnal átlátta, hogy ez a törvény a nemzet javát szolgálja, a magyar emberek felemelkedését, mindnyájunk épülését. Ha nem így lett volna, Áder meggondolásra visszaküldi a parlamentnek, vagy elküldi az Alkotmánybíróságnak megfontolásra, illetve tanulmányozásra.


Nincs ebben semmi rendkívüli, az lett volna a meglepő, ha Áder államfőként viselkedik, és nem írja alá példátlan gyorsasággal a törvényt, hanem előbb – mint tette azt számos korábbi alkalommal – mórikálja magát, de legalábbis, szabadkozik egy kicsit. Mint ahogyan annak idején, a médiatörvény aláírásakor tette. Akkor azzal védekezett, hogy alaposan megvizsgálta a törvényt, de nem talált fogást rajta, ezért nem tehetett mást, minthogy aláírta.

Ha talál rajta fogást, biztosan nem írja alá. Így ismertük meg Áder Jánost közel tíz éves államfői tevékenysége során, és ez volt a benyomásunk róla korábban is, amikor még nem volt köztársasági elnök, csupán Orbán Viktor párttársa és katonája. Karakán ember volt mindig Áder, kiállt az igazság mellett, felszólalt, ha valakit méltánytalanság ért, vagy azt látta, hogy lopják az ország javait...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.