2021. május 5., szerda

AZ EU ÉS MAGYARORSZÁG: JÖHET A HALLELÚJA VAGY A VÉGÍTÉLET

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.05.05.


„Az Európai Unió rájött arra, hogy számára Orbán túl nagy ellenfél: tíz évig sikertelenül próbálták a szokásos módszerekkel kezelni, tárgyaltak, egyezkedtek vele, igyekeztek őt jobb belátásra bírni, s szerintem arra jöttek rá, hogy nem mennek bele ’kis’ ügyekbe, hanem megvárják a nagy ügyet. Ami a jövő évi magyarországi választás: ha veszít Orbán, új helyzet áll elő, ha pedig nyilvánvalóan elcsalja, akkor illegitimmé válik, s annak megfelelően kezelik majd. Más szóval: vagy hallelúja lesz vagy jön végítélet” – fejtette ki Szentpéteri Nagy Richard. Az alkotmányjogászt, politológust Vera Jourova minapi kijelentésével kapcsolatban kerestük meg.

Ahogy a Hírklikk is beszámolt róla, Vera Jourová az Európai Bizottság alelnöke a Euronewsnak adott interjújában arról beszélt, hogy a mostani versenyjogi szabályok nem használhatóak a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) ügyében. Mint mondta, „Pénzügyi értelemben a KESMA ügye Magyarországon túl kicsi, vagyis az összeolvadás értéke túl kicsi ehhez. A versenyjogi szabályokat az ennél nagyobb ügyekre tervezték”. Hozzátette, tovább nehezíti a fellépést, hogy a KESMA mentességet kapott a nemzeti versenyjogok alól, de a jelenlegi versenyjogi szabályokat úgy alakították ki, hogy ennél sokkal nagyobb ügyeket kapjanak el vele.

Vajon ez nyílt beismerése annak, hogy tehetetlenek Orbánnal szemben? Vajon ez nem azt tükrözi, hogy megunták Orbánt és a magyarokat,? Vajon ezzel nem azt üzenik a magyaroknak, hogy csináljunk, amit akarunk? Egyáltalán, mire lehet számítani ezek után az EU-tól? Ilyen kérdések merültek fel bennünk a fenti nyilatkozatot olvasva. Kíváncsiak voltunk arra, hogyan ítéli meg ezt egy szakértő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.