2021. május 5., szerda

„FÉLREÉRTED… OLYAN, HOGY TÚLÓRA, NINCS.”

MÉRCE
Szerző: BALOGH ÁDÁM
2021.04.26.


Ez a bejegyzés a Balra Át! olvasójának levele, mely egy megtörtént párbeszéd alapján íródott. A szerző saját és családja megélhetésének védelmében valódi neve elhallgatását kérte
.

Dolgozó: Szia, tudunk beszélni?

Tulajdonos: Persze Ádám, gyere be, mi a helyzet? Foglalj helyet.

Dolgozó: Több dologról is szeretnék beszélni. Az első, hogy szeretném, ha tartanánk egy projekt-kiértékelő beszélgetést, a közelmúltban lezárt projektemről. Úgy érzem, hogy lenne mit tanulnunk belőle.

Dolgozó magában: Főleg úgy, hogy az eredetileg tervezett 2 hét helyett 3 hónap volt megvalósítani, én pedig az idegösszeroppanás szélén vagyok, és kezd tönkremenni a magánéletem a stressz és a túlórák miatt.

Tulajdonos: Rendben, tartsunk, bár ez amúgy is tervben volt.

Dolgozó: Arról is szerettem volna beszélni, hogy hogyan kommunikáltuk az ügyfél felé a késést, illetve, hogy mennyire veszítettünk reputációt nála ezzel.

Dolgozó magában: Például ha én lennék az ügyfél, eléggé ideges lennék, hogy hónapokon keresztül teljesen fölösleges ökörségeken kotlottunk az ő pénzén.

Tulajdonos: Az ügyfél felé megvolt a demidzs kontroll, el lettek simítva a dolgok. A kockázat mindebben az volt, hogy az ügyfél egyre inkább úgy érzi, hogy a cégünk túl van terhelve, hogy sokkal több munkát vállalunk, mint amennyire kapacitásunk van, és fontolgatja, hogy a jövőben más cégeket bíz meg hasonló munkákkal.

Dolgozó magában: Egészen meglepő, hogy az ügyfél ezt gondolja.

Dolgozó: Az utóbbi fél évben tényleg elég nagy terhelés alatt volt mindenki.

Tulajdonos: Én viszont arról szerettem volna beszélni, hogy újra kijött az a probléma, amiről már múltkor is beszéltünk, hogy nem vagy eléggé csapatjátékos. Te vagy az egyik legígéretesebb dolgozónk, olyan dolgokat tudsz megcsinálni, amit a te korosztályodban sokan mások nem, rendkívül önálló vagy, és nagyon magas minőségű munkát végzel. Ezért is léptettünk elő! Ezzel együtt viszont azt érezzük, hogy nem teszed oda magad eléggé, különösen mikor terhelt a projektcsapat.
Tudod, hogy van ez: együtt sírunk, együtt nevetünk

Dolgozó magában: Magyarul nagyon jó dolgozó vagy, már csak egy kicsit szeretnénk jobban kihasználni téged, már csak egy kicsit kéne többet túlórázni, már csak egy kicsit kéne jobban tönkretenni a saját magánéleted és személyes kapcsolataid, és akkor pont elégedettek lennénk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.