2021. május 3., hétfő

MEGÉRKEZETT A MÁJUSI KÁRTYADRÁGULÁS - ŐSZRE ÚJABB BANK KÉRHET PÉNZT A KÁRTYÁS VÁSÁRLÁSÉRT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.05.03.


Május elsejétől emelte díjat a CIB, az Erste és az Unicredit is. Vészjósló lehet, hogy utóbbi bank jelezte, meddig tart nála a kártyás vásárlás akciós díjmentességének vége. Változott az OTP kondíciós listája is, de az az új szolgáltatásként megjelenő fizetési kérelem miatt történt.


Lassan megszokottá válik, hogy ha tavasz, akkor jön a számladrágulás. Az OTP március elsejétől szinte minden díját (közte a bankkártyákét is) 3,3 százalékkal emelte meg. Több olvasónk azt jelezte, hogy a Takarékbank az „egységesítés” jegyében (sok különálló takarékszövetkezetet olvasztottak be) csak jóval drágább számlacsomagot ajánlott fel neki a korábbinál. A K&H és a Raiffeisen április elsejétől emelt díjain.

Május elsején jött az újabb drágulás. Szinte minden díját emelte a CIB, az Erste és az Unicredit. Például a CIB-nél az egyszerű (elektronikus) bankkártya díja 4462 forintról 4609 forintra, a dombornyomotté 8292 forintról 8565 forintra nőtt. Az ATM használata mintegy 30 forinttal kerül többe. Az Ersténél (is) a számlaköltségek csak néhány forinttal lettek magasabbak, de a kártyás díjaknál már érzékelhetőbb a változás.

Az OTP-nél május elsejétől jelent meg új szolgáltatásként a fizetési kérelem (erről a lehetőségről részletesebben itt írtunk). Ez egyelőre díjmentes, később bankon belül 52, bankon kívül pedig 100 forintba kerül majd.Az MKB a már nem értékesített csomagjainak díját emelte május 1-jétől. Például a Praktika Fix havi díja 435 forintról 480 forintra nő. Többe kerülnek az átutalások, de a kártyás pénzfelvétel is. Elméletben itt is terhelné a tranzakciós illeték a kártyás vásárlást, de ezt a díjtételt a leírás szerint a bank nem alkalmazza...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.