2021. június 14., hétfő

A BESÚGÓKÉNT TÖLTÖTT ÉVEKÉRT IS JÁR A JUTALOM KAPOSVÁRON, „VIDÁM TANMESE” KECSKEMÉTEN

ORSZÁGSZERTE 
/ VIDÉKI LAPSZEMLE
Szerző: KATUS ESZTER
2021.06.14.


KaposT.hu: Júdáspénz: a besúgóként töltött éveket is beszámították Szita Károly ötmillió forintos jubileumi jutalmához


Borhi Zsombor alpolgármesteri hatáskörben nemrég kiutaltatott Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármesternek 4 986 000, azaz tizennégyezer forint híján ötmillió forintot negyven éves közszolgálati hűségpénz, „jubileumi jutalom” gyanánt. Az indoklás szerint Szita közszolgálati ideje 1981. június elsejével kezdődik, ekkor lett a kaposvári Növényvédő Állomás laborvezetője. A közemlékezetbe viszont jobban bevésődött egy másik dátum, 1980. július másodika, amikor sor került Szita beszervezési, más néven 6-os kartonjának kiállítására. Mivel „kilenc évig – vagy ki tudja, meddig – a kommunista állambiztonság megbecsült ügynöke” volt, a hűségpénz legalább egynegyede, 1.25 millió forint a „kettős” szolgálatért jár – írja a kaposvári lap.

Debreciner.hu: Még székhelye sincs a három hét múlva startoló, debreceni központú országos gyermekvédelmi szakszolgálati rendszernek

A megyei szakszolgálatok éppen összevonás alatt állnak, az így létrejövő országos szervezetnek azonban nem Budapest, hanem Debrecen lesz a központja. A Debreciner szerint az összevonásnak törvényi okai vannak, szakmai indokok nem játszottak szerepet az erről szóló döntés meghozatalakor. Az összevont országos intézményben körülbelül kétezren dolgoznak majd. A lap értesülései szerint őket még nem informálták az átállás részleteiről, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság azonban állítja: a tájékoztatásuk a jogszabályi kötelezettségek betartása mellett történik.

KecsUP.hu: „Aki nem lép egyszerre” – levelet kaptak a polgármesteri hivatal dolgozói

A KecsUP információi szerint furcsa és már-már értelmetlen tartalmú levelet („kis vidám tanmesét”) kaptak a polgármesteri hivatal dolgozói a napokban. A feladó Falu György (Fidesz-KDNP) alpolgármester volt. A portál megkereste a jegyzőt és Falu Györgyöt is, hogy megtudják, mi célja volt a levélnek, mi benne a tanmese, és lett-e bármilyen következménye az esetnek. A lap megkeresésére azonban egyik érintett sem reagált.

SzabadPécs.hu: A Jobbik is beállt Mellár Tamás mögé, a Párbeszéd politikusát támogatják az előválasztáson

A Jobbik Pécsett Mellár Tamást támogatja az előválasztáson, Baranya 1. számú választókerületében – írta meg a Szabad Pécs. Mellár, akinek 2018-ban is sikerült itt nyernie, a KSH egykori vezetője, a fideszes Századvég Intézet korábbi kutatási igazgatója az előválasztásnak és (ha azon nyer) a 2022-es választásnak viszont már nem független jelöltként, hanem a Párbeszéd képviselő-jelöltjeként fut neki. Az MSZP már korábban biztosította támogatásáról, most a Jobbik és Jakab Péter is beállt mögé.

Szegeder: Megjelent a Magyar Közlönyben a Szegednek juttatott 2 milliárdos támogatás

Szeged költségvetési hiánya elérte a 17 milliárd forintot, Bartók Csaba és Tápai Péter azonban „sikeresen lobbiztak” Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternél annak érdekében, hogy a kormányzat pótolja Szeged kieső bevételeit – pontosabban annak egy nem túl nagy részét. Ennek eredményeként Szeged 1,95 milliárd forintos forráshoz jut. Az 1 milliárd feletti összeggel kisegített városok közül Debrecen 2,9 milliárdot, Pécs 2,05 milliárdot, Szeged 1,95 milliárdot, Miskolc 1,3 milliárdot, Nyíregyháza 1,4 milliárdot kapott. A pénzösszeget egyébként a városok különböző feladatokra kapják, nem feltétlenül szabadon felhasználható az összeg – mutat rá a lap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.