2021. június 14., hétfő

SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT!

HÍRKLIKK
Szerző: Dr. DÁVID FERENC
2021.06.14.


...- A ma EU-tag Írország focistáinak budapesti és a korabeli angol válogatott labdarúgóinak berlini szereplését egy kalap alá venni önmagában otromba és ostoba megközelítés. Míg az Egyesült Királyság Churchill vezetésével szembeszállt a fasiszta a Németországgal, addig hazánk Szálasi vezérletével a végsőkig kitartott a nácik mellett. Ha Deutsch a fasizálódó Magyarországot a Hitler vezette birodalommal és cselekedeteivel vetette volna össze, akkor nem szólnék egy szót sem, hiszen - sajnos - sok azonos jegy fedezhető fel a két állam akkori politikai és katonai irányultságában.

- Deutsch - kellően aljas módon – egyenlőséget hirdet az ismert és gyűlölt kézmozdulat valamint a néma térdeplés között. A náci karlendítés háborúra, vérre, halálgyárakra és embertelenségre emlékeztet, a csendes térde ereszkedés pedig az elnyomottak iránti tisztelet és a velük való szolidaritás jelképe. És ennek összemosására egy magyar EU-parlamenti képviselő vállalkozik! Szégyen és gyalázat!

- A korábban sportminiszterként sok kárt okozó Deutsch az MTK és a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. D.T. magánemberként és politikusként több alkalommal nyíltan vállalta zsidó származását. Így aztán még inkább érthetetlen számomra a karlendítés és a térdre ereszkedés közös nevezőre hozása. Ha valaki, akkor aztán D.T. nem hagyhatja figyelmen kívül az undorító náci üdvözléssel szoros kapcsolatban álló rémtetteket. Az MTK alapítói, – többek között Horner Ármin, Klauber Izidor, Kohn Arnold – ha élnének, vajon mit gondolnának az egyesület mostani vezetőjéről?

Végszó. 2021. június 23-án a Népstadionban csap össze Portugália és Franciaország labdarúgó válogatottja. Tudomásom szerint a meccs előtt mindkét csapat csendben térdepelni fog a gyepen. A teltházas mérkőzésen jelen leszek, Deutsch Tamás pedig vélhetően ott fog pöffeszkedni az aréna VIP páholyában. Ő fütyülni és pfújolni fog, én meg majd szégyenemben lehajtom a fejem. Jól van ez így?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.