2021. június 15., kedd

ÁTVERÉS AZ ÖNFOGLALKOZTATÓK ÁLLAMI TÁMOGATÁSA? - TELJESÍTHETETLEN IS LEHET NÉMELY FELTÉTEL

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.06.15.


Már megjelent a részletes tájékoztatás és a jelentkezési lap is a járvány sújtotta önfoglalkoztatók egyszeri támogatásának igényléséhez. Alapfeltétel viszont, hogy éppen a lezárások időszakában fel tudják mutatni, hogy bevételük legalább 30 százaléka a kedvezményesként megjelölt tevékenységből származott.

A garantált bérminimummal megegyező összeget, 219 ezer forintot kaphatnak a veszélyhelyzeti korlátozásokkal érintett 56 főtevékenységet folytató önfoglalkoztatók – közölte korábban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Az egyszeri támogatás az ITM szerint mintegy 100-120 ezer érintett, mások mellett például fodrászok, kozmetikusok, idegenvezetők, előadóművészek és autósiskolai oktatók számára könnyítheti meg az újraindulást.

Akkoriban még nem volt, mostanra viszont már letölthető az az egyoldalas kérelem, amit korábban ígértek. A támogatás minden részlete megismerhető itt. Ennek áttekintése után azonban nagyon sokan érezhetnek csalódottságot. Alapvető előírás ugyanis, hogy az önfoglalkoztatók akkor kaphatják meg még ezt a nem egészen 220 ezer forintot, ha bevételük a 2021. június nyolcadika vagy a 2020. november tizenegyedike előtti hat hónapban legalább 30 százalékban a kedvezményezettként megjelölt főtevékenységből származott.

Az elmúlt napokban az Azénpénzem.hu több érintett olvasója is jelezte: úgy látja, semmi esélye erre a pénzre. A járvány miatti korlátozások időszakában (amit jócskán lefednek a jogszabályban előírt időintervallumok) ugyanis kénytelen volt más tevékenység után nézni. Aki nem csukta be cégét, adta vissza az „ipart”, de még tevékenységet sem váltott, az is hoppon maradhat, ha a megélhetéséhez szükséges pénzt máshonnan pótolta. – Annak jó ez az egész, aki képes volt családi segítséggel vagy a tartalékaiból talpon maradni, az igazán rászorultak megint kimaradnak – fogalmazott valaki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.