2021. június 14., hétfő

„TUDJÁK, HOGY MOCSKOS A KEZÜK”

NÉPSZAVA
Szerzők: ZOLTAI ÁKOS, KÓSA ANDRÁS
2021.06.14.


Amin az ellenzéki nyilvánosság szkeptikusan mosolyog, attól a korrupt fideszes nagyurak őszintén félnek – állította lapunknak Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje.


Miben más a mai Momentum a Nolimpia révén megismert mozgalomhoz képest? 

Már nem vagyunk nemzedéki párt, de még nem is vagyunk néppárt. A Momentum sokkal nagyobb, szervezettebb, nem Budapest-centrikus, így számtalan társadalmi kihívásra tud újító, működő válaszokat adni. Eközben egy olyan választásra készül, ami után az új politikai generáció nem csak parlamenti, hanem kormányzati munkára is lehetőséget szerezhet majd. 

2018-ban is komoly várakozásokkal tekintettek a választás elé. 

Akkor két hatalmas pofont is kaptunk: az új generáció nem jutott be a parlamentbe, miközben a Fidesznek az ellenzék ismét kétharmadot hozott össze. Aztán 2019-re korszakváltó munkánk sok gyümölcse is beérett, hiszen az európai parlamenti és az önkormányzati választással a Momentum Bajától Cserszegtomajon át Brüsszelig képviseleti és önkormányzati felelősséget kapott a választók bizalmából. A 2022-es kormányváltás esetén pedig elmondhatjuk majd, hogy a rendszerváltoztatás óta nem volt olyan párt, amelyik a parlamenten kívülről indulva nem csak bejut, de egyből megkapja a bizalmat arra is, hogy az ország dolgait alakítsa, irányítsa...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.