2021. július 11., vasárnap

EMOJIS PLAKÁTKAMPÁNY A NEMZETI KONZULTÁCIÓRÓL, OLAF-ELJÁRÁS A HEVES MEGYEI PIACOK MIATT

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2021.07.09.


444: Kiscsoportos óvodásnak nézi a választópolgárokat a kormány


Egészen új szintet képvisel a kormány új „tájékoztatási” plakátkampánya: most már dühös és vidám emojikkal reklámozzák a lakosságnak az új nemzeti konzultációt, hogy a facebookos kommentelők is megértsék a plakátokat. Van felforrt agyú emotikon az illegális bevándorlásos kérdéshez, mosolygós a minimálbéremelésről szólóhoz, aggódó a “szexuális propaganda” miatt, mérges Brüsszelre és Soros Györgyre.

Úgytudjuk.hu: Nézd meg azt a másfél percet, ami miatt Hende Csaba egy hetet töltött Panamában!

A szombathelyi választókerület fideszes parlamenti képviselője múlt héten utazott Panamába, és erről azt írta előzetesen, hogy “Panama Cityben veszek részt a Parlamentary Intelligence-Security Forum ülésén. A szervezet idén őszi budapesti tanácskozását készítem elő, mint a Steering Committee tagja.” Bár a hivatalos programot csupán két napon, június 29-én és 30-án tartják, és a program szerint csak június 28. dátummal lehetett becsekkolni a hotelbe, Hende már napokkal előtte kiutazott. A lap pedig végignézte a fórum élő közvetítésének közel 20 órás videóját, Hendét egyetlen egyszer láttuk felszólalni, ez mindössze másfél percig tartott. Hende kiruccanásának költségét az Országgyűlés Hivatala, vagyis az adófizetők állták.

24.hu: Eljárást indított az OLAF a Heves megyében uniós pénzből épült minipiacok miatt


Szabálytalanságok gyanúja miatt eljárást indított az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) tíz Heves megyei településen, ahol európai uniós forrásból különös körülmények közt építettek piacokat – értesült a 24.hu. A gyanús projektek miatt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tett bejelentést az OLAF-nál, minek nyomán két eljárásban vizsgálják Boconád, Kisköre, Ludas, Tarnaméra, Tarnaörs és Boldog, valamint Atkár, Lőrinci, Nagyfüged, Nagyréde piacait. Ezek a települések egytől egyig a fideszes Szabó Zsolt választókerületében vannak.
Hvg.hu: A mohácsi vész évfordulójának is van már miniszteri biztosa


Természetesen Mohács országgyűlési képviselőjének személyében. Hargitai Jánost (KDNP), aki 1998 óta Mohács országgyűlési képviselője, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nevezte ki. A történelemtanári végzettséggel is rendelkező politikus “ellátja a mohácsi csata mint a magyar nemzet és a keresztény Európa történelmének meghatározó eseménye 500. évfordulójával összefüggő történelmi, kulturális, nemzet- és külpolitikai, illetve térségfejlesztési szempontból kiemelkedő jelentőségű megemlékezés megszervezésével és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések koordinálásával kapcsolatos feladatokat”.

Magyar Hang: Messzi utakra vitték Orbánt a „nem kormánygépek”

A koronavírus tavaly márciusi magyarországi meg jelenésétől idén május elsejéig összesen 43 millió forintot költöttek Orbán Viktor kormányfő és kíséretének külföldi útjaira – derült ki a Magyar Hang közérdekűadat-igénylésére kapott válaszokból. A koronavírus megjelenése óta 38 napot töltött külföldön Orbán Viktor kormányfő, húsz utazásából öt alkalommal egyik családtagja is elkísérte őt. Általában éjszakánként 80 ezer forint körüli összegért foglalnak szállást neki, valamelyik honvédségi repülőgépet pedig nagyjából havonta egyszer veszi igénybe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.