2021. július 3., szombat

HADHÁZY A HATVANPUSZTAI BIRTOKRÓL: ORBÁN NEM AKAR ELMARADNI PUTYINTÓL

KLUBRÁDIÓ
Szerző: Klubrádió / szg
2021.07.01.


Újabb képeket közölt a hvg az Orbán család hatvanpusztai, főúri birtokáról, ezúttal belülről. Hadházy Ákos szerint ezek a fotók azt mutatják, hogy nem akar elmaradni Putyintól a miniszterelnök. Szerinte az, hogy ilyet épít magának, és ezt meg meri tenni miniszterelnökként, „nagyon komoly problémákra utal a lelki világát illetően is”.


A HVG360 újabb részleteket közölt az egykori József Nádor-birtokról, ahol az Orbán család építkezik. Lesz például egy 180 négyzetméteres könyvtár, amely a 444 cikke szerint a Las Vegas-i kaszinók és a kínai luxuséttermek világát idézi fel.

Hadházy Ákost kérdeztük az Esti gyorsban, hiszen a független képviselő sokat foglalkozott a hatvanpusztai birtok ügyével. Azt mondta: a terület sok hektáros, de a légi- és műholdfelvételek alapján elég pontosan be lehet mérni, hogy mekkorák az épületek, és lehet tudni azt is, hogy a föld alatt is kiterjedt, tehát körülbelül 6000 négyzetméter lesz az egész (ez körülbelül száz átlag magyar városi lakásnak felel meg – vetette közbe műsorvezetőnk).

Nem nagyon talál szavakat az ember, mikor ezt látja – mondta. A csütörtökön napvilágot látott képek azt mutatják, hogy nem akar elmaradni Vlagyimir Putyintól a miniszterelnök. Szerinte Orbán Viktor elveszítette a realitásérzékét; az, hogy ilyet épít magának, és ezt meg meri tenni miniszterelnökként, „nagyon komoly problémákra utal a lelki világát illetően is” – fogalmazott a politikus.

Ipari műemlék volt a majorság, amelyet gyakorlatilag egy az egyben leromboltak, és még arra se figyeltek, hogy kívülről hasonlítson az eredetire. „Belülről is meglehetősen ízléstelennek tűnik” – mondta.

Nem lehet odamenni fotózni: az ilyen dolgok kivédésére hoztak egy törvényt, amely gyakorlatilag megtiltja a drónfelvételek készítését. Ezt áthidalva repültek el fölötte többször, és fényképeztek úgy. Hozzátette: ugyan nem akar ötleteket adni, de el tudja képzelni, hogy tiltott légtér lesz hamarosan.

Hadházy Ákos arról is beszélt, hogy ez a birtok Orbán Viktor édesapja nevén van, és az építkezést akár fedezheti is „az a sokmilliárd forint, amit a kőbányákból kiszedett”. De azt tudni kell, hogy a cégei elképesztő haszonkulccsal dolgoznak, a többszörösével annak, amit a piaci versenytársak elérnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.