2021. július 3., szombat

JÓ HÍREM VAN: TI VAGYTOK AZ ERŐ!

MÉRCE
Szerző: KOVÁCS VERA
2021.07.02.


Jó hírem van: a hatalom erőt lát az önszerveződésben és a magánadományozásban. Honnan tudom? Egyre világosabb, hogy félnek tőlünk.

Az Utcáról Lakásba! Egyesület egyik vezetőjeként tisztában vagyok vele, hogy szervezetünk nagyon nagy részben magánszemélyek kis adományaiból él. Ti vagytok azok, akik azt szeretnétek, hogy létezzünk. Sokan közületek az adományaitokkal azt fejezitek ki, hogy nem értetek egyet azzal, ahogyan a kormány a szociális ellátórendszert működteti, és részesei szeretnétek lenni az ezzel kapcsolatos változásnak, figyelemfelhívásnak.

Köszönjük nektek, nem lehetnénk hálásabbak. Sokan köztetek havonta ötszáz, ezer vagy tízezer forinttal segítitek, hogy létezhessünk, dolgozhassunk, elláthassunk olyan feladatokat, amelyeket az állam elmulaszt ellátni. Erről a tevékenységről gyakran beszámoltam eddig is itt a Mércén.

Most azért írok, hogy tudjátok: Büszkék vagyunk rátok, és legyetek ti is büszkék magatokra, ránk, és persze minden más civil szervezetre, amelyeknek a működését támogatjátok.

A civil szervezetek, különösen a szolgáltató szervezetek gyakran hívják fel a figyelmet a társadalomban, a szolgáltatási területükön fellelhető hiányosságokra. Ezt a funkciót sok országban watchdog szerepként azonosítják, becsülik, helyén kezelik. A kritikánk minden esetben szakmai, azonban hibás politikai döntésekre, mulasztásokra, és a politikai akarat hiányára is fel kell hívjuk a figyelmet, ha ezt a helyzet megköveteli...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.