2021. július 5., hétfő

KORMÁNYZATI IMAMALOM – HISZÉKENYEK ELŐNYBEN

HÍRKLIKK
Szerző: SEBES GYÖRGY
2021.07.05.


...hosszan lehetne sorolni a példákat arra, miképpen telepednek rá valamennyiünk életére a gondoskodás jelszavával, miközben nincs más céljuk, mint hogy mindig és mindenütt az történjen, amit ők akarnak. Csak két újabb idézet, amely rávilágít arra, hogy vizet prédikálnak, miközben vedelik a jófajta italokat. Orbán Viktor magyar hangja, a külügyminiszterré tett Szijjártó Péter azzal örvendeztette meg a közvéleményt, mennyire káros és veszélyes, amikor a politikát össze akarják keverni a sporttal. Mintha nem tudná mindenki – itthon és külföldön –, hogy ezt éppen a Fidesz és kormánya teszi meg. Ki ugyan nem mondják, de azért éreztetik, hogy a futballisták sikerei azért elsősorban e rendszer jótéteményeinek köszönhetők. Az egyre újabb stadionok, meg a sportba vándorló pénzek pedig ugyancsak a jelenlegi hatalom áldásos tevékenységét dicsérik. Ezek után talán még az újszülöttek sem hihetik, hogy a politikának nincs semmi köze a sporthoz.

S akkor térjünk vissza a péntek reggeli rádiószózatokhoz, amelyekben immár másfél éve doktor Orbán professzor igazít el mindenkit – orvosi, virológiai és immunológiai kérdésekben is. Legutóbb pedig arra figyelmeztette a politikusokat – természetesen a beképzelt ellenzékieket –, hogy ne képezzék át magukat járványügyi szakembernek. Nem mondta ki, de magától értetődő, hogy ez a jog csak a kormánypártiakat, de mindenekelőtt a miniszterelnököt illeti meg. Amit annál is inkább magyarázhatónak tekintenek, mivel a hatalom oly remekül kezelte a koronavírus támadásait. Az a mintegy 30 ezer áldozat ugyan szomorúsággal tölti el őket (is), de mi ez ahhoz képest, hogy Magyarország oltási nagyhatalommá vált és szinte az egész világot leelőzte.

Mindebből világosan látszik, mennyit érnek a kijelentéseik. Hogy szinte gondolkodás nélkül beszélnek. Hidegen hagyja őket a valóság és az is, hogy mind gyakrabban kell szembesülniük a tényekkel. Biztosak benne, ha sokszor elismétlik ugyanazt, akkor sokan elhiszik nekik –még ha mást is tapasztalnak.

Már azzal sem törődnek, ha a fejükre omlik az egész építmény, amelyet több mint tíz év alatt létrehoztak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.